Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 feb 2010 - Anul XV, nr. 44 (4335)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Intenţie

Proprietarii cu hotărâri judecătoreşti definitive ar putea primi păduri în zona Broşteni-Crucea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Persoanele care au obţinut în instanţă hotărâri definitive şi irevocabile prin care au fost împroprietărite cu suprafeţe de pădure ar putea să fie puse în posesie în zona Broşteni – Crucea. Prefectul de Suceava, Sorin Popescu, a precizat că, în urma unei întâlniri în care s-a analizat stadiul retrocedărilor în judeţ, s-a stabilit identificarea unor noi suprafeţe de teren cu vegetaţie forestieră, pe care Direcţia Silvică Suceava le poate pune la dispoziţia Comisiei judeţene de fond funciar, în vederea punerii în posesie a persoanelor cărora li s-a reconstituit dreptul de proprietate, iar vechiul amplasament este ocupat legal.

Popescu a precizat că suprafaţa de pădure identificată până în momentul de faţă este domeniul revendicat de prinţul Paul de România, dar care a fost pierdut definitiv de către acesta în instanţă. Suprafaţa revendicată pe prinţul Paul de România a fost de aproximativ 37.000 hectare de pădure, de pe raza Ocoalelor Silvice Broşteni şi Crucea.

Sorin Popescu a mai spus că membrii Comisiei judeţene de fond funciar au validat până în prezent dreptul de proprietate pentru o suprafaţă de 1.767 de hectare pentru care nu s-a putut realiza împroprietărirea pe vechile amplasamente. La această suprafaţă s-ar mai adăuga alte aproximativ 1.000 de hectare de pădure obţinute de foştii proprietari în instanţă prin hotărâri definitive şi irevocabile.

 

Pentru terenurile agricole se încearcă obţinerea unor suprafeţe de la ADS

Prefectul a arătat că, împreună cu Direcţia Silvică, se va încerca găsirea soluţiilor legale prin care proprietarii care nu au reuşit încă să intre în posesia pădurilor să le poată primi pe raza celor două ocoale silvice.

În acelaşi timp, Sorin Popescu a mai precizat că Prefectura va continua demersurile şi pentru obţinerea unor suprafeţe de teren aflate în administrarea Agenţiei Domeniilor Statului în vederea punerii în posesie a persoanelor care au obţinut dreptul de proprietate asupra unor terenuri agricole. El a arătat că în acest caz este vorba despre o suprafaţă de aproximativ 500 de hectare de teren agricol, pentru care s-a validat doar dreptul de proprietate, fără punere în posesie.

Potrivit unei situaţii a Prefecturii Suceava, Comisia judeţeană de fond funciar a validat dreptul de proprietate şi a stabilit amplasamentele pentru 4.333 de hectare agricole şi pentru 34.975 hectare de pădure.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proprietarii cu hotărâri judecătoreşti definitive ar putea primi păduri în zona Broşteni-Crucea.
 Vizualizări articol: 1202 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proprietarii cu hotărâri judecătoreşti definitive ar putea primi păduri în zona Broşteni-Crucea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei