Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 ian 2010 - Anul XV, nr. 20 (4311)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Temperaturi extreme

Trei sucevence au murit în ultimele ore din cauza gerului cumplit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Trei persoane din judeţ au murit în ultimele ore din cauza temperaturilor extrem de scăzute, acestea fiind primele decese produse de când Suceava a intrat sub incidenţa codului portocaliu de ger. Bilanţul total al deceselor înregistrate în judeţ, de la debutul iernii, ajunge astfel la şase, primele trei cazuri fiind consemnate în luna decembrie, în rândul boschetarilor.
Primul deces prin îngheţ de la decretarea codului portocaliu în judeţ a fost înregistrat în noaptea de duminică spre luni şi a fost confirmat ieri, în conferinţă de presă, de directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu. Medicul a arătat că victima este o femeie de 61 ani, Elena Hubca, din localitatea Dorneşti, care a fost internată în Spitalul Municipal Rădăuţi duminică noapte, în jurul orei 23.15.

 

Au găsit-o în casă dezbrăcată şi învelită cu o pătură

”Pacienta se afla în stare de ebrietate, fiind diagnosticată cu etilism acut, hipotermie generalizată după expunere la frig extrem, comă de gradul trei şi ciroză hepatică. Din informaţiile pe care le am, femeia a fost găsită în casă, de către un membru al familiei, dezbrăcată, învelită doar cu o pătură şi înconjurată de mai multe sticle de alcool, din care băuse”, a spus medicul, adăugând că decesul s-a produs în aceeaşi noapte, la ora 04.15.
Maria Procopciuc, în vârstă de 49 de ani, din comuna Putna, este a doua victimă a gerului năprasnic care a lovit judeţul în ultimele zile. Femeia a fost internată ieri dimineaţă, în jurul orei 10.00, în Spitalul Municipal Rădăuţi, după ce consumase o cantitate mare de băuturi alcoolice. Ea a fost diagnosticată cu hipotermie, iar după 90 de minute, în ciuda eforturilor depuse de medici, a decedat ca urmare a unui stop cardio respirator.
Al treilea deces pe fondul temperaturilor scăzute a fost înregistrat în comuna Forăşti, la o femeie de 80 ani, Maria Mihăilă, care a îngheţat de frig în propria locuinţă. Bătrâna a fost găsită moartă în casă, ieri, în jurul orei 11.20, de către un vecin.

 

Rădăuţi, polul frigului

Municipiul Rădăuţi şi-a confirmat din nou renumele de pol al frigului pentru că ieri dimineaţă termometrele de la Staţia Meteorologică din localitate au înregistrat, în intervalul 07.30. – 08.00, temperatura de -29,7 grade Celsius, la o distanţă de patru grade Celsius de minima extremă înregistrată în municipiu, în iarna 1996/1997.
În municipiul Rădăuţi, extremele au fost înregistrate în decembrie 1996, cu –34,2 grade Celsius, respectiv august 1997, când termometrele au indicat +37,2 grade Celsius. Anul cel mai secetos la Rădăuţi a fost 1986, cu 345,5 l/mp, iar cea mai mare abundenţă de precipitaţii a fost în 1955, adică 1214,3 l/mp.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei sucevence au murit în ultimele ore din cauza gerului cumplit.
 Vizualizări articol: 892 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 7 voturi
Trei sucevence au murit în ultimele ore din cauza gerului cumplit3.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei