Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 ian 2010 - Anul XV, nr. 20 (4311)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Controale

Evaziune de 3,6 miliarde de lei vechi la o balastieră din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O firmă cu sediul în municipiul Suceava care administrează o balastieră s-a sustras de la plata unor impozite şi taxe la bugetul de stat în sumă totală de 360.000 de lei (3,6 miliarde de lei vechi). Suma a fost stabilită în urma unui control pe care inspectorii Activităţii de Control Fiscal din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Suceava l-au efectuat SC Ridana SRL, care are ca obiect principal de activitate exploatarea pietrişului, argilei şi caulinului.
Potrivit directorului coordonator al DGFP Suceava, Petrică Ropotă, în perioada 2008 – 2009, firma în cauză a emis 150 de facturi fiscale către alte societăţi comerciale din mai multe judeţe ale ţării, fără a înregistra aceste documente în contabilitatea proprie. Facturile au fost emise către 26 de firme, în aceste documente fiind trecute vânzări de pietriş, materiale de construcţie, precum şi alte mărfuri.
Petrică Ropotă a precizat că firma în cauză nu a înregistrat venituri de aproape 700.000 de lei, sumă la care s-au calculat impozite şi taxe neachitate la bugetul de stat în valoare de 360.000 de lei, reprezentând impozit pe venit şi TVA. El a mai adăugat că DGFP Suceava a dispus măsuri asiguratorii asupra disponibilului din conturile acestei firme şi asupra bunurilor mobile şi imobile.
„Acesta este începutul unor acţiuni ale inspectorilor Activităţii de Control Fiscal, care vor avea loc pe tot parcursul anului 2010, având în vedere semnalele din teritoriu cu privire la practica unor firme din acest domeniu de a se sustrage de la plata impozitelor şi taxelor la bugetul de stat”, a mai declarat Petrică Ropotă.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Evaziune de 3,6 miliarde de lei vechi la o balastieră din Suceava.
 Vizualizări articol: 2079 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Evaziune de 3,6 miliarde de lei vechi la o balastieră din Suceava3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei