Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 ian 2010 - Anul XV, nr. 20 (4311)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Facilităţi

Firmele nu mai trebuie să depună bilanţurile contabile la Finanţe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bilanţurile contabile anuale nu vor mai fi depuse, de către societăţile comerciale, la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava. Directorul coordonator al acestei instituţii, Petrică Ropotă, a precizat că situaţiile financiare anuale, precum şi documentele anexate acestora, pentru anul financiar 2009, se depun numai la Oficiul Registrului Comerţului.
Potrivit prevederilor legale în vigoare, situaţiile financiare anuale vor fi însoţite de raportul administratorilor, raportul de audit sau raportul comisiei de cenzori, după caz, şi de propunerea de distribuire a profitului sau de acoperire a pierderii contabile. În acelaşi timp, situaţiile financiare anuale vor fi însoţite de o declaraţie scrisă a administratorului, ordonatorului de credite sau altei persoane care are obligaţia gestionării unităţii respective prin care îşi asumă răspunderea pentru întocmirea situaţiilor financiare anuale şi prin care se confirmă că politicile contabile utilizate la întocmirea situaţiilor financiare anuale sunt în conformitate cu reglementările contabile aplicabile, situaţiile financiare anuale oferă o imagine fidelă a poziţiei financiare, a performanţei financiare şi a celorlalte informaţii referitoare la activitatea desfăşurată şi că persoana juridică în cauză îşi desfăşoară activitatea în condiţii de continuitate.
Nu în ultimul rând, bilanţurile contabile anuale trebuie să fie semnate şi ştampilate de persoanele în drept, respectiv directorul economic, contabilul-şef sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcţie.

 

Bilanţurile contabile trebuie depuse la Registrul Comerţului până pe 30 mai

Petrică Ropotă a mai adăugat că firmele trebuie să depună bilanţurile contabile la Oficiul Registrului Comerţului până pe data de 30 mai 2010. De asemenea, firmele care de la constituire nu au avut activitate, precum şi cele aflate în lichidare, vor depune o declaraţie în acest sens, în termen de 60 de zile de la încheierea exerciţiului financiar, la Oficiul Registrului Comerţului, respectiv până pe data de 1 martie 2010.
„Contribuabilii menţionaţi pot utiliza pentru completarea situaţiilor financiare anuale programul de asistenţă elaborat de Ministerul Finanţelor Publice care conţine formularistica necesară şi programul de verificare cu documentaţia de utilizare aferentă. Având în vedere că până acum aceste situaţii se depuneau atât la Direcţia Generală a Finanţelor Publice, cât şi la Registrul Comerţului, prin această modificare contribuabilii vor economisi timp, având în vedere că nu vor avea de făcut decât un singur drum pentru a depune bilanţul. De altfel, baza de date a Registrului Comerţului e transmisă şi Direcţiei de Finanţe, astfel încât noi vom avea la dispoziţie toate datele din situaţiile financiare depuse de firme”, a declarat Ropotă.

 

Fundaţiile vor depune bilanţurile contabile la DGFP Suceava

Petrică Ropotă a mai spus că situaţiile financiare anuale vor fi depuse în continuare la DGFP Suceava de către societăţile/companiile naţionale, regiile autonome, institutele naţionale de cercetare-dezvoltare, societăţile cooperative şi celelalte persoane juridice care, în baza legilor speciale de organizare, funcţionează pe principiile societăţilor comerciale, precum şi subunităţile înregistrate în România, care aparţin unor persoane juridice cu sediul în străinătate. Termenul de depunere a situaţiilor financiare anuale la DGFP Suceava de către societăţile/companiile naţionale, regiile autonome şi institutele naţionale de cercetare-dezvoltare este de 150 zile de la încheierea exerciţiului financiar, respectiv 30 mai 2010.
Tot la Finanţe vor depune bilanţurile şi societăţile cooperative şi celelalte persoane juridice care, în baza legilor speciale de organizare, funcţionează pe principiile societăţilor comerciale; asociaţiile, fundaţiile sau alte organizaţii de acest fel, partidele politice, patronatele, organizaţiile sindicale, cultele religioase, precum şi altele asemenea înfiinţate în baza unor legi speciale . Acestea vor depune situaţiile financiare anuale până la data de 30 aprilie 2010. Nu în ultimul rând, persoanele juridice, cu excepţia societăţilor comerciale, care nu au desfăşurat activitate de la înfiinţare până la sfârşitul exerciţiului financiar, precum şi cele aflate în lichidare, potrivit legii, vor depune o declaraţie în acest sens, pe propria răspundere, la DGFP Suceava până pe data de 1 martie 2010.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firmele nu mai trebuie să depună bilanţurile contabile la Finanţe.
 Vizualizări articol: 4057 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.5 din 2 voturi
Firmele nu mai trebuie să depună bilanţurile contabile la Finanţe1.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ahaha trimis de
(26 ian 2010, 18:56:50
Eu am zis ca asta e The new... Andrei Gheorghelaughing

cu par.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei