Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 ian 2010 - Anul XV, nr. 20 (4311)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Atenţie!

Incendii unul după altul, din cauza sobelor şi a coşurilor de fum

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Incendiile izbucnite pe fondul folosirii intense a sistemelor de încălzire în această perioadă deosebit de geroasă se succed unul după altul, duminică pompierii intervenind pentru a stinge flăcările izbucnite în trei locuinţe. Cu o zi înainte, sâmbătă, echipajele de pompieri interveniseră la alte două incendii de acelaşi fel.
Duminică, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava prima alarmă s-a dat în jurul orei 16.00. Casa lui Florin Ş., din comuna Baia, fusese cuprinsă de un puternic incendiu din interior, focul mistuind un pat, un dulap, o masă, uşi, ferestre şi alte bunuri din casă. Din fericire, pompierii au reuşit să salveze cea mai mare parte a locuinţei, limitând valoarea pagubelor la aproximativ 1.500 de lei. Din primele cercetări ale acestora rezultă că focul a izbucnit de la o scânteie sărită din soba defectă.
În jurul orei 19.30, pompierii au avut o nouă intervenţie, de această dată la locuinţa unei femei din satul Sf. Ilie, comuna Şcheia. Din cauza unei scântei sărite din coşul de evacuare a fumului, care nu era izolat corespunzător, acoperişul a luat foc, din fericire pompierii reuşind să lichideze focul imediat, pagubele fiind nesemnificative.
Aproximativ jumătate de oră mai târziu, tot din cauza unei scântei sărite din coş, un alt incendiu s-a produs la casa Anei C., din municipiul Suceava, şi în acest caz reuşindu-se stingerea imediată a focului care ardea mocnit.
Incendiile de sâmbătă, izbucnite din cauza unui calorifer care s-a supraîncălzit, în cazul unui magazin din Adâncata, respectiv de la o scânteie sărită din hornul defect, la o locuinţă din Vatra Dornei, s-au soldat cu pagube mult mai mari, care depăşesc 60.000 de lei.
Toate incendiile de acest gen sunt cauzate de defecţiunile existente la sistemele de încălzire ori de suprasolicitarea acestora, condiţii în care specialiştii de la ISU Suceava recomandă verificarea periodică a acestora de către un specialist. De asemenea, oamenii sunt sfătuiţi să folosească doar materialele combustibile special destinate, să stingă focul din sobă înainte de culcare sau plecarea de la domiciliu şi să aibă grijă ca aceasta să funcţioneze doar cu uşiţa închisă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Incendii unul după altul, din cauza sobelor şi a coşurilor de fum.
 Vizualizări articol: 1559 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Incendii unul după altul, din cauza sobelor şi a coşurilor de fum5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei