Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 ian 2010 - Anul XV, nr. 20 (4311)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vlădescu: Redactăm forma finală a scrisorii cu FMI; nu am emoţii în privinţa primirii tranşelor

Marţi, 26 Ianuarie 2010 (20:03:22)

Autorităţile române şi misiunea FMI au căzut de acord asupra condiţiilor care vor fi cuprinse în scrisoare suplimentară la acordul stand-by, a cărei formă este în curs de redactare, şi nu există niciun pericol în privinţa acordării tranşelor, afirmă ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu.

"Încă suntem în discuţii. Ne înţelegem în toate privinţele, doar că acum redactăm forma finală a scrisorii. Căutăm termenii cei mai potriviţi atât pentru varianta în română, cât şi pentru cea în engleză", a declarat Vlădescu agenţiei MEDIAFAX.

La finalul discuţiilor, ministrul Finanţelor Publice îşi menţine poziţia exprimată şi înainte de sosirea misiunii FMI, că România va primi următoarele două tranşe de împrumut din acordul stand-by.

"Nu am emoţii faţă de primirea celor două tranşe", a conchis Vlădescu.

O misiune a FMI se află în România pentru a doua şi a treia revizuire a acordului stand-by, în vederea eliberării a două tranşe, în valoare cumulată de 2,3 miliarde de euro.

Şeful misiunii FMI de evaluare a acordului stand-by, Jeffrey Franks, a declarat, marţi, că programul cu România va include ţinte privind controlul deficitelor din unele companii-cheie deţinute de stat, şi că experţii instituţiei au ajuns la un acord cu partea română privind conţinutul şi termenele de aprobare a legii pensiilor şi a legii responsabilităţii fiscale.

Reprezentanţii FMI şi Comisiei Europene (CE) vor prezenta miercuri, într-o conferinţă de presă, concluziile vizitei în România.

România are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD, urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro.

La începutul lunii mai, FMI a virat prima tranşa din împrumut (aproximativ 4,8 miliarde de euro), care a intrat la rezerva BNR, iar în luna septembrie a acordat şi banii aferenţi celei de-a doua tranşe din împrumutul stand-by (1,85 miliarde euro), din care jumătate au intrat la rezerva valutară a Băncii Naţionale a României şi jumătate în contul Trezoreiei statului aflat la BNR.

În urma încheierii favorabile a misiunii de evaluare, România va primi cea de-a doua tranşă, de un miliard de euro, din împrumutul de la UE. Prima tranşă, de 1,5 miliarde euro, a fost virată României în iulie 2009.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vlădescu: Redactăm forma finală a scrisorii cu FMI; nu am emoţii în privinţa primirii tranşelor.
 Vizualizări articol: 649 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vlădescu: Redactăm forma finală a scrisorii cu FMI; nu am emoţii în privinţa primirii tranşelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei