Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 ian 2010 - Anul XV, nr. 20 (4311)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Atracţie

Austrieci, cehi şi spanioli, la vânătoare în pădurile Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pădurile Sucevei au devenit o atracţie permanentă pentru vânătorii străini, care vin aici să cheltuiască zeci de mii de euro la vânătoare.
Astfel, doar într-o săptămână, fondurile de vânătoare ale Direcţiei Silvice Suceava sunt cutreierate atât de austrieci, cehi, cât şi de spanioli, dornici să plece acasă cu trofee de lup şi mistreţi, acum fiind deschis sezonul de vânătoare pentru aceştia.
“Una din cele mai mari atracţii pentru ei sunt lupii, pentru că România are cea mai mare populaţie de lupi din Europa. În judeţ, pentru un echilibru în natură, populaţia optimă de lupi ar trebui să fie de 65 de exemplare, pe când la recensământul făcut în 2008 au fost găsite 122 de exemplare. Tocmai de asta, cota de vânătoare la lup, pentru judeţul nostru, este de 16 exemplare anul acesta, pentru că lupul face multe pagube, atât în animalele sălbatice, cât şi în cele domestice”, a declarat şeful compartimentului de Vânătoare din cadrul DS Suceava, Cristian Tomniuc.
Pentru că trofeul de lup este considerat o raritate în rândul vânătorilor din Europa, nu e de mirare că unul dintre vânătorii veniţi zilele astea la Suceava, un austriac, a sosit aici special pentru asta, cu elicopterul, în vreme ce un grup de şapte spanioli va ajunge de astăzi în judeţ, tot pentru a încerca să vâneze lupi, dar şi mistreţi.
Acelaşi grup de spanioli a mai fost în Suceava, la vânătoare, în noiembrie 2009, atunci când au vânat un urs, 40 de mistreţi şi cinci vulpi, pentru care au achitat taxe de vânătoare de aproape 30.000 de euro.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Austrieci, cehi şi spanioli, la vânătoare în pădurile Sucevei.
 Vizualizări articol: 1662 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.7 din 3 voturi
Austrieci, cehi şi spanioli, la vânătoare în pădurile Sucevei1.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei