Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 dec 2009 - Anul XIV, nr. 285 (4271)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reticenţă

Sucevenii fug de paşapoartele biometrice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Introducerea noului tip de paşapoarte nu este privită cu ochi buni de suceveni. Asta dacă e să comparăm cifrele oficiale din perioada în care la Suceava a fost implementat sistemul de emitere a paşapoartelor electronice.

 

Datele statistice arată că în cele opt zile lucrătoare scurse de la introducerea noului sistem de emitere a paşapoartelor, sucevenii au cerut exact 88 de documente electronice. În comparaţie, restul solicitărilor depuse în această perioadă vizează emiterea paşapoartelor temporare. Concret, este vorba de 273 de persoane care au optat pentru un paşaport de tip vechi, chiar dacă potrivit legii valabilitatea acestuia este de numai un an de zile. Cu alte cuvinte, trei sferturi dintre suceveni au optat pentru paşaportul clasic, în detrimentul celui biometric.
Se poate ca acest raport să fi fost influenţat de anumite temeri legate de paşaportul biometric, în special privind amprentarea titularului şi legenda implementării unui cip electronic titularilor.
Comisarul şef Angela Irimia, şefa Serviciului Paşapoarte Suceava, spune că cererea numărului mare de paşapoarte temporare are o altă explicaţie. „Este vorba de persoane care au venit din străinătate şi se grăbesc, în special familii cu copii, sau de suceveni care doresc să călătorească în Ucraina şi au nevoie rapid de paşaport”, a precizat comisarul şef Angela Irimia.
Un paşaport temporar se emite în aceeaşi zi în care s-a depus cererea, în timp ce pentru un paşaport biometric timpul de aşteptare este de până la 30 de zile.

 

Scădere la jumătate a numărului de cereri faţă de o lună obişnuită

Comparativ cu celelalte luni ale anului în curs, numărul cererilor privind eliberarea unui paşaport, temporar sau electronic, s-a diminuat considerabil. Datele statistice arată că este vorba de o înjumătăţire, dar acest aspect ar putea fi influenţat şi de faptul că înainte de introducerea noului tip de documente de călătorie, activitatea la ghişeele Serviciului Paşapoarte Suceava a fost ceva mai intensă.
Sucevenii care doresc să-şi procure un paşaport biometric trebuie să achite aproape 300 de lei, iar valabilitatea acestui act se întinde pentru o perioadă de cinci ani.
În cazul paşapoartelor temporare, valabilitatea este de numai un an, iar taxele se ridică la aproape 200 de lei, inclusiv taxa de urgenţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii fug de paşapoartele biometrice.
 Vizualizări articol: 885 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.2 din 5 voturi
Sucevenii fug de paşapoartele biometrice2.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Xxl trimis de
( 4 dec 2009, 12:11:50
Milioane grele pt. o bucata de carton si o fotografie.Un alt fel de jupuire a romanilor.
2.   Primul pas... trimis de
( 4 dec 2009, 13:46:51
Este primul pas pana o sa ne bage cip sub piele cum au animalele crotale sa stie maria sa STATUL unde esti si ce faci in orice moment. Nu este nicaieri obligatoriu in Europa pasaportul biometric. Noi ,ca intotdeauna,suntem mai coiosi ca altii si punem primii botul la vrajeala asta cu siguranta si terorismul. Au suficiente metode de a combate terorismul nu este necesar sa stie de mine in orice moment unde sunt.
3.   Suntem niste sclavi trimis de
( 5 dec 2009, 04:06:03
romania a devenit sclava europei , nu mai suntem in stare sa producem nimic, de la o datorie externa 0 am ajuns la atatea miliarde de euro, Mugur Isarescu este un MASON pus pentru a ne inrobi tara , toti cei "cu cap " pe umeri stiu asta, am ajuns niste caini , si acum ne baga si cipuri pentru a fi controlati mai usor , si cel mai grav este ca noi inghitim totul si nu facem nimic, dak asa vrea statul asa sa facem ca e spre binele nostru, asa gandesc toti cei care accepta asemenea cipuri , dati un search pe google cu preotul Parvu si ce se spune despre aceste implanturi ....nu va lasati controlati , masonii sunt din ce in ce mai aproape sa isi faca "Noua ordine Mondiala" la care spera de atata timp , si vor reusi dak nu vor fi opriti , nu azi nu maine dar in cativa zeci de ani nu va mai exista acea intimitate, deja UE vrea ca in 2011 sa limiteze in anumite cazuri accesul la internet , asa incep toate. Nu sunt un fanatic ,dar ma inspaimanta ca ceea ce auzeam acum 10 ani acum se intampla

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei