Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 dec 2009 - Anul XIV, nr. 285 (4271)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dramă

Ultima persoană din judeţ răpusă de gripa nouă era un fost gardian public

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ultima persoană din judeţ moartă din cauza gripei noi este un fost gardian public, Petroliu Albu, de 37 ani, din Fălticeni. Bărbatul a murit miercuri, într-un spital din Iaşi, unde se afla internat de două zile. Potrivit foştilor colegi de serviciu, Petroliu Albu era căsătorit şi avea două fete minore. El a lucrat ca gardian public până la finele anilor ‘90, când a părăsit sistemul în favoarea unei slujbe în străinătate.
Petroliu Albu a ajuns iniţial la triajul Spitalului Municipal Fălticeni. El s-a prezentat la această unitate sanitară luni, la ora 10.10, cu simptome de răceală şi a fost examinat de un internist. În urma investigaţiilor, el a fost diagnosticat cu insuficienţă respiratorie acută, viroză respiratorie şi bronho-pneumonie.
Din cauza problemelor grave de respiraţie pe care le acuza, pacientul a fost trimis la Spitalul Suceava, la Unitatea de Primire a Urgenţelor, unde a ajuns în jurul orei 13.30.

 

A murit într-un spital din Iaşi

Medicii suceveni care l-au preluat au suspicionat o infecţie cu virusul AH1N1, iar după ce l-au intubat l-au transferat la Iaşi, cu o ambulanţă. Aici, bărbatului i s-au recoltat probe de sânge şi salivă care au fost trimise spre analiză Institutului Cantacuzino din Bucureşti.
Miercuri, la două zile de la internare, Petroliu Albu, care se pare că nu suferea de afecţiuni cronice, a decedat. Autorităţile au confirmat că moartea a survenit pe fondul infecţiei cu virusul AH1N1.
Până în prezent, trei persoane din judeţ au murit din cauza gripei noi. Prima victimă este un bărbat din Siret, în vârstă de 43 ani, Dorin Muha, care a murit în data de 20 noiembrie, prin stop cardio-respirator, în ambulanţa care-l transporta la Iaşi. Bărbatul suferea şi de boli cronice, respectiv hipertensiune arterială, diabet şi obezitate şi era croitor de meserie. A doua victimă este Ana Mironescu, o casnică de 36 ani, din Rădăuţi, care a murit în noaptea de marţi spre miercuri, 1/2 decembrie, la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi, după mai multe săptămâni de internare în secţia de Terapie Intensivă. Femeia suferea de obezitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ultima persoană din judeţ răpusă de gripa nouă era un fost gardian public.
 Vizualizări articol: 613 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Ultima persoană din judeţ răpusă de gripa nouă era un fost gardian public5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei