Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 dec 2009 - Anul XIV, nr. 285 (4271)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Deznodământ

Cererile de rejudecare depuse de Severin Tcaciuc, respinse de Judecătoria Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Severin Tcaciuc nu va avea parte de alte procese în două dosare în care există deja condamnări definitive împotriva sa. Judecătoria Suceava a decis ieri să respingă cererile de rejudecare formulate de Severin Tcaciuc, dar soluţia nu este definitivă şi poate fi atacată la instanţele superioare.

 

Dosarele în care Severin Tcaciuc a solicitat rejudecarea privesc fapte de la începutul anilor 2000. Primul dintre dosare i-a adus controversatului om de afaceri o condamnare de 2 ani şi 6 luni de închisoare, după ce magistraţii au constatat că Severin Tcaciuc a derulat tranzacţii ilegale cu produse petroliere, prin intermediul firmei SC Severin SRL Bosanci. În acest caz, prejudiciul adus bugetului de stat în perioada martie-noiembrie 2000 s-a ridicat la peste 5 miliarde de lei vechi.
Al doilea dosar în care instanţa a respins cererea de rejudecare înaintată de Severin Tcaciuc priveşte operaţiunile derulate prin SC Caravan SA Fălticeni. Condamnarea de doi de închisoare a fost dictată pentru infracţiunile de evaziune fiscală, instigare la evaziune fiscală şi folosirea cu rea credinţă a bunurilor societăţii. Magistraţii au mai stabilit şi faptul că Severin Tcaciuc are de plătit către bugetul de stat aproape 3,5 miliarde de lei vechi, la care se adaugă majorări de întârziere şi dobânda legală aferentă.

 

Severin Tcaciuc ceruse şi punerea în libertate

Prin respingerea cererilor de rejudecare s-a stabilit şi faptul că Severin Tcaciuc nu poate fi eliberat din Penitenciar, aşa cum solicitase la termenul de la sfârşitul lunii noiembrie.
„Acceptarea cererilor de rejudecare îl aduce pe clientul meu în sfera prezumţiei de nevinovăţie, iar pe cale de consecinţă ar trebui suspendată total sau parţial executarea pedepsei”, susţinea atunci, în faţa instanţei, Vasile Brânză, avocatul ales de afaceristul sucevean.
Severin Tcaciuc îşi justificase cererea de eliberare prin aceea că ar fi efectuat deja două treimi din pedeapsă, iar în plus nu are de gând să se sustragă de la executarea condamnărilor.

 

A fost extrădat din Austria în vara acestui an

Severin Tcaciuc este încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Botoşani din luna august a acestui an. El a fost extrădat de autorităţile austriece după ce statul român a depus nu mai puţin de patru cereri. Printr-o decizie a Tribunalului de Land pentru Cauze Penale Viena, Ministerul Justiţiei din România a fost anunţat pe 12 august 2009 că toate cererile de extrădare au fost acceptate, iar câteva zile mai târziu Severin Tcaciuc a ajuns în ţară.
El fugise din România pe 28 februarie 2003, cu câteva minute înainte de a fi dat în consemn la frontiere. În lipsa sa, dosarele au parcurs toate etapele procesuale, în toate dintre ele pronunţându-se hotărâri de condamnare cu executarea în penitenciar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cererile de rejudecare depuse de Severin Tcaciuc, respinse de Judecătoria Suceava.
 Vizualizări articol: 1363 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 3 voturi
Cererile de rejudecare depuse de Severin Tcaciuc, respinse de Judecătoria Suceava2.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei