Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 nov 2009 - Anul XIV, nr. 271 (4257)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Social

Trei echipe mobile pentru asistenţa la domiciliu a copiilor cu handicap

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În trei localităţi sucevene, Fălticeni, Gura Humorului şi Siret, vor funcţiona, din această lună, echipe mobile pentru asistenţa la domiciliu a minorilor cu dizabilităţi. Echipele mobile, dotate cu echipamente specifice, vor acorda sprijin şi asistenţă şi familiilor care au în îngrijire copii preşcolari cu ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate. Punctele de lucru funcţionează la parterul Centrului de Servicii Comunitare – Fălticeni, la parterul Centrului de Servicii Comunitare Gura Humorului şi într-un spaţiu pus la dispoziţie de Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret.
În cadrul echipelor mobile lucrează logopezi, kinetoterapeuţi, consilieri psihologici şi asistenţi sociali, specialişti care se vor ocupa, conform proiectului, de aproximativ 150 de copii cu dizabilităţi şi părinţii acestora, 90 de copii lipsiţi de grija ambilor părinţi, în situaţia în care aceştia sunt plecaţi la muncă în străinătate, şi 75 de copii cu părinte unic susţinător al familiei monoparentale plecat la muncă în străinătate.

 

Proiect cu bani europeni

Funcţionarea celor trei puncte de lucru, pe lângă cel deja existent la Suceava, a fost posibilă pe baza proiectului Phare „Transfer competenţe, Formare Abilităţi – extindere echipa mobilă”, în valoare de 212.670 euro, din care 26.500 euro este contribuţia Consiliului Judeţean Suceava.
După cum ne-au spus specialiştii din cadrul Protecţiei Copilului Suceava, prin acest proiect s-a urmărit acordarea de sprijin şi instruire la domiciliul familiei copiilor cu dizabilităţi.
„Prin extinderea acestui serviciu specializat se urmăreşte atingerea obiectivelor Planului naţional de dezvoltare 2004-2006 <Dezvoltarea resurselor umane, creşterea gradului de ocupare şi combaterea excluziunii sociale>, precum şi promovarea incluziunii sociale a grupurilor sociale cu risc mare de excludere socială”, a spus purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Liviana Enea.
În acest an, la nivelul Direcţiei se derulează opt proiecte cu finanţare externă sau prin programe de interes naţional şi trei proiecte cu finanţare de la Consiliul Judeţean Suceava.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei echipe mobile pentru asistenţa la domiciliu a copiilor cu handicap.
 Vizualizări articol: 1100 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Trei echipe mobile pentru asistenţa la domiciliu a copiilor cu handicap1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei