Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 nov 2009 - Anul XIV, nr. 271 (4257)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Ultima preselecţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Că s-au dus vremurile bune de altădată, când Lucescu ăl Bătrân făcea turnee prin America de Sud, o putem constata şi din faptul că, în plin proces de reconstrucţie, naţionala a cedat o dată liberă din calendarul internaţional în favoarea disputării meciurilor de cupă. În schimb, ziua de astăzi, căci de ea era vorba, va încheia capitolul preselecţiilor pentru Cupa Mondială. Cele patru meciuri de baraj din zona europeană au fost atât de previzibile, încât, dacă nu reducea Slovenia din scor în minutul 87, prindeam scor corect la toate! Azi însă nu cred că va mai fi la fel. Cu excepţia partidei dintre Ucraina şi Grecia, în restul întâlnirilor cel puţin o echipă îşi va asuma riscuri.
În celelalte zone lucrurile s-au clarificat în mare măsură. Uruguay a învins în primul meci disputat în Costa Rica, fiind pe cai mari înaintea returului. Noua Zeelandă a considerat că distanţa până în Africa de Sud este una rezonabilă, aşa că a câştigat barajul cu Bahrein, nu fără emoţii (cu penalty ratat de asiatici!). Interesantă situaţia din Africa, unde în mod normal lucrurile s-ar fi încheiat, dar Egipt şi Algeria vor trebui să joace un meci suplimentar pe teren neutru, neputând fi departajate în grupă din cauza unor linii de clasament identice. Ciudat este că în zona africană n-a funcţionat până la capăt criteriul meciurilor directe, golul marcat în deplasare de egiptenii fiind în van!
În altă ordine de idei, să ne bucurăm de peniţa lui Radu Paraschivescu, îmbunat de un “fenomen” rămas imund, motiv pentru care îl părăsise mai an. Meşteşugul vorbelor rămâne şi când se justifică întoarcerea făptaşului la prima dragoste (sic!), deşi, încaltea, o aluzie la criză ar fi fost mai cinstită, a se vedea scăpătarea Evenimentului Zilei, locul unde exista până deunăzi o rubrică purtând aceeaşi semnătură. Dar cauza contează mai puţin când efectul e benefic.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ultima preselecţie.
 Vizualizări articol: 891 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ultima preselecţie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei