Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 nov 2009 - Anul XIV, nr. 271 (4257)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Plăţi

17.200 de suceveni au primit pensia socială minim garantată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 17.200 de pensionari din judeţul Suceava au primit noua pensie socială minim garantată, de 350 de lei/persoană. Potrivit directorului Casei Judeţene de Pensii Suceava, Camelia Chitul, în luna octombrie a.c., 17.126 de pensionari suceveni au primit pensia socială minimă cu noua valoare, în condiţiile în care până în momentul de faţă aceasta era de 300 de lei. Pensia socială de 350 de lei a ajuns la 6.500 de pensionari agricultori şi la 10.626 de pensionari de asigurări sociale.
Pe de altă parte, Camelia Chitul a precizat că, în cursul lunii octombrie a.c., s-a plătit şi ultima tranşă din sumele stabilite suplimentar pentru pensionarii ale căror drepturi de pensie s-au deschis în perioada 1 aprilie 2001 – 30 octombrie 2009 şi care au beneficiat de prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului Nr. 100/2008. Chitul a explicat că actul normativ are ca scop eliminarea inechităţilor între persoanele care au desfăşurat activitatea în fostele grupe I sau/şi II de muncă, în ceea ce priveşte cuantumul pensiilor. Directorul CJP Suceava a precizat că în luna octombrie 2009 această instituţie a plătit aceste drepturi pentru 7.556 de pensionari.
„Nu în ultimul rând, trebuie spus că un pilon de bază în cadrul activităţii Casei Judeţene de Pensii Suceava este activitatea Direcţiei de stabiliri şi plăţi pensii, având în vedere numărul mare de beneficiari cărora se adresează multitudinea prestaţiilor acordate, precum şi legislaţia diversă ce reglementează întreaga activitate. Raportat la numărul pensionarilor aflaţi în evidenţele Casei Judeţene de Pensii Suceava, peste 200.000, instituţia noastră se situează pe locul şapte la nivel naţional, fapt care conduce implicit la un volum mare de activitate”, a spus Camelia Chitul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 17.200 de suceveni au primit pensia socială minim garantată.
 Vizualizări articol: 981 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
17.200 de suceveni au primit pensia socială minim garantată5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei