Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 nov 2009 - Anul XIV, nr. 271 (4257)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsură

Poliţistul care a instrumentat dosarul de la Şcoala Nr. 3, sancţionat şi apoi reabilitat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţistul care a instrumentat dosarul privind acuzaţia de luare de mită în cazul profesorului de înot de la Şcoala Generală Nr. 3 din municipiul Suceava se confruntă cu o întreagă serie de „bile negre”, fiind sancţionat pentru abateri disciplinare.
Retrogradat din funcţia de şef de birou din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Suceava, printr-o decizie a Comisiei de Disciplină a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, comisarul şef Niculai Ilaş a făcut imediat contestaţie la Inspectoratul General al Poliţiei Române, obţinând anularea deciziei luate împotriva sa.
Invocând faptul că ar fi vorba de date cu caracter personal, conducerea IPJ Suceava a refuzat să precizeze pentru ce fel de abateri a fost sancţionat comisarul şef.
Singurul aspect cert este că măsura Comisiei de Disciplină vizează o întreagă serie de presupuse nereguli în ceea ce priveşte activitatea comisarului şef Niculai Ilaş şi, dacă avem în vedere şi modul de instrumentare al dosarului de la Şcoala Nr. 3, semnele de întrebare cu privire la activitatea poliţistului şi a unora dintre colegii săi de la Serviciul de Investigare a Fraudelor sunt cât se poate de pertinente.
În ceea ce priveşte dosarul de luare de mită care l-a vizat pe profesorul de înot, am fost informaţi că ancheta internă dispusă de conducerea IPJ Suceava în urma seriei de articole publicate în paginile ziarului nostru este în curs.

 

Povestea dosarului de la Şcoala 3

Reamintim că profesorul de înot Cătălin Rădăşan, de la Şcoala Nr. 3, a fost găsit nevinovat într-un dosar de luare de mită în care a fost cercetat pentru că ar fi luat bani de la 18 părinţi ai elevilor săi, pentru a le primi copiii la clasa la care predă.
Procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava care a analizat dosarul a arătat că poliţiştii, coordonaţi în cercetare de comisarul şef Ilaş, au întocmit dosarul şi l-au trimis la Parchet, deşi nu existau date sau indicii care să susţină săvârşirea vreunor fapte de corupţie, după ce i-au chemat pe toţi cei 18 părinţi la poliţie în mod suspect, într-o zi de duminică. Aici, precizează procurorul în rezoluţia de neîncepere a urmăririi penale, oamenii legii le-au solicitat părinţilor să declare nereal o situaţie de fapt şi chiar le-au dictat unele paragrafe din declaraţiile olografe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţistul care a instrumentat dosarul de la Şcoala Nr. 3, sancţionat şi apoi reabilitat .
 Vizualizări articol: 2658 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Poliţistul care a instrumentat dosarul de la Şcoala Nr. 3, sancţionat şi apoi reabilitat4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Intoxicare continuata de acu 2 luni trimis de
(18 nov 2009, 11:29:24
"conducerea a refuzat sa precizeze pentru ce fel de abateri a fost sanctionat".poate pentru ca in momentul in care vrei sa distrugi un om competent, si singurul care duce pe umeri tot serviciul economic, nu poti decat sa incepi cu scandal in presa Dle Todirut..rusine pentru ce ati ajuns..ma intreb cine are abilitatea mai mare de a actiona, comisia de disciplina comandata de todirut sau cea de la Bucuresti. Asa va incepe si cu Butnariu in curand si cu toti oamenii competenti pe care nu i puteti mani****sa va faca jocurile politice. Rusine!.. poate ca telefoanele le ascultati dar ip-urile ba, pacat ca cei noi din Academie nu prea stiu sa foloseasca internetul..cineva din sistem
2.   ... trimis de
(18 nov 2009, 16:49:03
Recomand politistului sa ancheteze si bacsisul de un leu pe care l-am lasat la frizer cand m-am tuns, precum si cei doi lei pe care i-am dat in plus baiatului care mi-a spalat masina.

Astea sunt fraude demne de anchetat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei