Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 nov 2009 - Anul XIV, nr. 271 (4257)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dezvăluiri PSD

Hayssam a cotizat cu peste 7,3 miliarde de lei vechi la firma care a făcut campania electorală a lui Traian Băsescu

Miercuri, 18 Noiembrie 2009 (17:13:17)

O notă de constatare întocmită de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava, din data de 26 martie 2004, în urma controlului la firma de ape minerale Bucovina Enterprises SRL Vatra Dornei, la acea vreme controlată de Omar Hayssam, a fost prezentată, miercuri, de purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, Ovidiu Donţu, ca probă ce atestă legătura dintre sirian şi firma care în ultimii 10 ani s-a ocupat de campania electorală a lui Traian Băsescu, GMP Advertising. Din nota de constatare semnată de Ştefan Oprea şi Ionuţ Vartic, ultimul actual şef al Gărzii Financiare Suceava, la acea vreme inspector la Fisc, reiese că firma GMP Advertising, patronată de Felix Tătaru, a încasat în perioada 2002-2004 suma de 7,344 miliarde de lei vechi de la firma lui Omar Hayssam, drept cheltuieli de publicitate. „La control nu a putut fi identificat în ce au constat efectiv aceste prestaţii publicitare, motiv pentru care s-a solicitat Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală verificarea acestor tranzacţii, prin adresa nr. 72383 din 10 martie 2003”, scrie în documentul semnat de cei doi inspectori. „Documentul arată circuitul banilor de la Omar Hayssam către campaniile lui Traian Băsescu”, a declarat Ovidiu Donţu. În opinia sa, viramentul acestor sume ar putea însemna „Operaţiunea Bucovina pentru campania lui Traian Băsescu”, cu atât mai mult cu cât dintr-un control ulterior efectuat în 2006 de Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, la solicitarea preşedintelui de atunci al ANF, Sebastian Bodu, la SC GMP Advertising SRL, reiese că din cele 7,3 miliarde lei pe care Bucovina Enterprises SRL i-a plătit GMP pentru "servicii de publicitate", firma lui Felix Tătaru a înregistrat în contabilitate doar 5 miliarde, diferenţa de 2,3 miliarde de lei vechi nu au fost evidenţiate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hayssam a cotizat cu peste 7,3 miliarde de lei vechi la firma care a făcut campania electorală a lui Traian Băsescu.
 Vizualizări articol: 1595 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Hayssam a cotizat cu peste 7,3 miliarde de lei vechi la firma care a făcut campania electorală a lui Traian Băsescu5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei