Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 oct 2009 - Anul XIV, nr. 248 (4234)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Drumuri periculoase

Cele mai multe accidente grave, în comunele din apropierea Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şoselele care tranzitează comunele din apropierea municipiului Suceava s-au dovedit, de la începutul anului, cele mai periculoase din judeţ, dintr-o statistică a poliţiei reieşind că mai bine de jumătate dintre accidentele din acest an s-au petrecut pe raza celor 22 de comune din zona municipiului reşedinţă de judeţ.
Conform analizelor Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, în primele nouă luni ale acestui pe drumurile publice din judeţ s-au produs 276 de accidente rutiere cu victime. Dintre acestea, 145 de accidente s-au petrecut în cele 22 de comune.

 

Cele mai multe accidente, în Şcheia, apoi în Dărmăneşti şi Zvorâştea

Liniare, majoritatea bine asfaltate, drumurile din aceste localităţi se dovedesc adesea capcane pentru şoferii şi pietonii neatenţi.
Cele mai multe accidente s-au înregistrat în comuna Şcheia, unde, în nouă luni de zile, s-au produs 26 de accidente, soldate cu patru morţi şi doi răniţi grav. Urmează comunele Dărmăneşti, cu 14 accidente, cinci morţi, doi răniţi grav, şi Zvorâştea, tot cu 14 accidente, însă cu consecinţe mai puţin grave, un mort şi doi răniţi grav. În Bosanci, relevă statisticile poliţiei, în aceeaşi perioadă s-au petrecut 11 accidente, soldate cu doi morţi şi cinci răniţi grav, acest clasament continuând cu localităţile Dumbrăveni şi Stroieşti, cu câte zece accidente, şi Todireşti, cu nouă accidente.
„Cu excepţia Todireştiului, se poate observa că localităţile în care s-au petrecut cele mai multe accidente sunt liniare, traversate de drumuri naţionale, unde în general şoferii dezvoltă viteze mari de rulare”, a explicat comisarul şef Laurenţiu Hermeniuc, din cadrul Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava.

 

Explicaţiile privind numărul mare de accidente

Viteza excesivă ori neadaptată la condiţiile de drum (în curbe, pe carosabil umed etc.), depăşirile neregulamentare, dar şi traversările imprudente ale pietonilor au fost cauzele celor mai multe dintre aceste accidente.
În ceea ce priveşte condiţiile care au dus la numărul mare de evenimente rutiere, poliţia a identificat un cumul de factori.
Ritmul accelerat al dezvoltării comunelor limitrofe Sucevei, numărul mare de maşini care merg spre municipiul reşedinţă de judeţ ori vin de acolo, numărul de peroane care lucrează în Suceava, dar locuiesc într-o comună limitrofă, făcând zilnic naveta au dus la creşterea valorilor de trafic de pe aceste şosele.
Dacă în municipiul Suceava aglomeraţia excesivă şi rularea bară la bară scade riscul de producere a unor accidente grave, odată cu ieşirea din oraş, posibilitatea apariţiei unor evenimente rutiere creşte exponenţial.
O creştere serioasă a numărului de accidente din zonele limitrofe Sucevei s-a înregistrat încă de anul trecut, în 2009 fiind doar o continuare a acestei trend îngrijorător.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cele mai multe accidente grave, în comunele din apropierea Sucevei.
 Vizualizări articol: 1879 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cele mai multe accidente grave, în comunele din apropierea Sucevei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei