Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 oct 2009 - Anul XIV, nr. 248 (4234)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Transfer

Transgaz a preluat construcţia magistralelor de gaz din judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Guvernul României a aprobat, în şedinţa de ieri, o hotărâre prin care compania de stat Transgaz preia construcţia magistralelor de gaz metan din judeţul Suceava, investiţii începute prin proiectul promovat de Consiliul Judeţean, „Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene”.
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că prin această hotărâre, Transgaz va continua lucrările de construcţie a magistralelor de gaz pe tronsoanele Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei şi Păltinoasa – Rădăuţi, precum şi racordurile la aceste magistrale.
„Prin această hotărâre se realizează deblocarea proiectului Utilităţi şi mediu. Acest proiect s-a întârziat foarte mult, pentru că a fost extrem de încâlcit. Şi în ultimele săptămâni am reuşit, cu specialişti din Ministerul Justiţiei, să găsim soluţii pentru a descâlci acest proiect şi pentru a transfera construcţia magistralelor la Transgaz. Este o soluţie care în primul rând vine în sprijinul primăriilor din judeţ, care sunt partenere în acest proiect”, a spus Gheorghe Flutur.
El a arătat că prioritatea pentru perioada următoare este organizarea licitaţiei pentru desemnarea unui operator de gaz în Câmpulung Moldovenesc, astfel încât să se poată porni centrala termică pe cogenerare pentru a furniza agent termic locuitorilor acestui municipiu.
„Sperăm să rezolvăm această problemă cât mai repede. Dacă nu, Guvernul a alocat deja fonduri pentru a achiziţiona combustibil lichid, astfel încât să pornim centrala şi să avem căldură în Câmpulung Moldovenesc. Este o soluţie provizorie, până când vom avea un operator de gaz, însă trebuie să facem tot ce trebuie pentru a furniza agent termic în acest municipiu”, a mai precizat şeful administraţiei judeţene.
El a mai adăugat că în perioada următoare, Guvernul va stabili şi modul în care compania Transgaz va prelua conductele de gaz construite deja prin proiectul „Utilităţi şi mediu”, în urma unei expertize.
Potrivit proiectului „Suceava – utilităţi şi mediu la standarde europene”, 27,2 milioane de euro din cele 86,3 milioane de euro împrumutate de Consiliul Judeţean Suceava ar fi trebuit să fie folosite pentru construcţia a 234 de kilometri de magistrale de gaz metan şi pentru racordurile la acestea. Până în prezent s-au construit 101 de kilometri de conductă, folosindu-se o sumă de 11,5 milioane de euro. Odată cu hotărârea Guvernului de ieri, restul investiţiei în construcţia magistralelor ar urma să fie preluată de Transgaz, în timp ce Consiliul Judeţean Suceava a demarat demersurile pentru ca diferenţa de fonduri rămasă neutilizată să fie returnată băncii Deutsche Bank, care a acordat creditul pentru „Utilităţi şi mediu”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Transgaz a preluat construcţia magistralelor de gaz din judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 1114 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Transgaz a preluat construcţia magistralelor de gaz din judeţul Suceava1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei