Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 oct 2009 - Anul XIV, nr. 231 (4217)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

La start

Studenţii suceveni au început cursurile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 14.000 de studenţi au început, ieri, cursurile Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava. Festivităţile de începere a noului an universitar au avut loc pentru fiecare dintre cele nouă facultăţi ale universităţii sucevene, în care învaţă 10.690 de studenţi la programele de licenţă şi 3.480 la programele de masterat. La aceştia se mai adaugă alţi 312 doctoranzi. De remarcat faptul că aproape jumătate dintre studenţii la programele de licenţă, respectiv 4.151, sunt boboci.
Primii care au deschis seria festivităţilor au fost studenţii Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, cea mai mare dintre cele nouă facultăţi ale universităţii sucevene. La eveniment au fost prezenţi membrii conducerii acestei facultăţi, precum şi rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare”, Adrian Graur.
Acesta a subliniat faptul că Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava se înscrie în categoria unităţilor de învăţământ şi cercetare, fiind acreditată de către ARACIS în anul 2008 cu calificativul grad de încredere ridicat şi de către CNCSIS, în anul 2009, ca unitate de cercetare.
„Aceste acreditări sunt o recunoaştere a calităţii activităţilor academice şi de cercetare fundamentală şi aplicativă promovate de universitate şi permit iniţierea de programe de studii care să răspundă nevoilor specifice de dezvoltare ale comunităţii”, a spus Adrian Graur.
El a mai spus că, pentru anul universitar 2009-2010, Universitatea din Suceava propune 64 de programe de studii de licenţă, dintre care 34 au fost acreditate, iar celelalte funcţionează cu autorizare provizorie, şi 55 programe de masterat, toate aflându-se în perioadă legală de derulare.

 

Studenţi din Iran, China şi Grecia

După discursul rectorului universităţii, decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice, Elena Hlaciuc, a înmânat diplome studenţilor care în anul universitar 2008 – 2009 au obţinut cele mai mari note. Dintre aceştia s-au remarcat cinci studenţi de la specializările „administraţie publică” şi „drept”, care au încheiat anul universitar cu media 10 şi care au fost recompensaţi cu diplome de excelenţă. Aceeaşi distincţie au primit-o alţi doi studenţi, de la programele de masterat ale acestei facultăţi, care au terminat anul universitar cu 10 pe linie.
Toţi cei care au primit diplome pentru rezultatele obţinute au fost recompensaţi şi cu o umbrelă, din partea conducerii facultăţii.
La Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava funcţionează facultăţile de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării; Silvicultură; Ştiinţe ale Educaţiei; Istorie şi Geografie; Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management; Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor; Educaţie Fizică şi Sport; Inginerie Alimentară şi Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică.
Nu în ultimul rând, trebuie spus că la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava învaţă şi 220 de studenţi din Moldova, Ucraina, Iran, Grecia, China.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studenţii suceveni au început cursurile .
 Vizualizări articol: 943 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Studenţii suceveni au început cursurile4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mercenari patiti trimis de
( 2 oct 2009, 12:04:59
solicitam scoaterea anuntilor de publicatate cu partide politice sau birouri de demnitari. Ea se face pe banii contribuabililor
1.1  RE: Mercenari patiti trimis de
( 2 oct 2009, 15:40:06
Solicitam banarea lui Maxsuceveanu. Prostia lui ne man�n�nca nervii si timpul

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei