Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 oct 2009 - Anul XIV, nr. 231 (4217)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Big Brother

Orice pas în Palatul de Justiţie din Suceava va fi filmat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mişcările din Palatul de Justiţie din Suceava vor fi monitorizate în aproape toate colţurile clădirii. Şi asta după ce au fost montate nu mai puţin de 102 camere de supraveghere.

 

Palatul de Justiţie s-a transformat într-un adevărat Big Brother începând de ieri dimineaţă. Zeci de camere îi pândesc pe angajaţii instituţiei şi pe justiţiabili, care vor trebui să fie foarte atenţi dacă au de gând să încalce vreo regulă. Imaginile surprinse de cele 102 camere de supraveghere vor fi stocate timp de 30 de zile, pentru a putea fi analizate dacă acest lucru se va impune.
Principalele locuri vizate de sistemele de supraveghere sunt traseele urmate de deţinuţi, arhivele şi holurile Palatului de Justiţie. Investiţia a fost realizată din bani europeni gestionaţi de Ministerul Justiţiei în cadrul programului „Dotarea instituţiilor de judecată cu sisteme de supraveghere”.
Cele 102 camere de supraveghere se adaugă celor opt care filmează de aproape doi ani partea exterioară a Palatului de Justiţie din Suceava.
„În acest fel vor fi eliminate multe dintre suspiciunile justiţiabililor, iar nelămuririle oricărei persoane vor putea fi clarificate rapid şi eficient”, a precizat preşedintele Tribunalului Suceava, Doru Bunduc.

 

Camere de supraveghere şi la instanţele din judeţ

Programul derulat de Ministerul Justiţiei include şi celelalte instanţe din judeţ. La Judecătoria Gura Humorului, de exemplu, cele 12 camere de supraveghere montate sunt funcţionale, iar la Judecătoria Rădăuţi se preconizează că cele 19 camere vor putea fi utilizate în câteva zile.
Celelalte trei instanţe din judeţ sunt cuprinse şi acestea în proiectul de supraveghere cu camere video. La Judecătoria Fălticeni se vor monta 19 camere, la Judecătoria Câmpulung Moldovenesc vor exista 16 camere, iar la Judecătoria Vatra Dornei 15 astfel de sisteme de supraveghere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Orice pas în Palatul de Justiţie din Suceava va fi filmat.
 Vizualizări articol: 1360 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Orice pas în Palatul de Justiţie din Suceava va fi filmat3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei