Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 oct 2009 - Anul XIV, nr. 231 (4217)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Trafic de persoane

Descindere a „mascaţilor” într-o familie de romi care conducea o reţea internaţională de cerşetorie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Monitorizaţi de la începutul anului, membrii unei familii de romi din cartierul Iţcani al municipiului Suceava au fost săltaţi ieri din locuinţe de „mascaţii” poliţiei, anchetatorii adunând probe din care rezultă că aceştia conduceau o reţea de cerşetorie internaţională.
Persoane cu handicap şi minori au fost victimele lor începând cu 2006, unii fiind obligaţi să cerşească în Suceava, iar alţii în Polonia.

 

Ieri dimineaţă, în cadrul unei acţiuni coordonate de un procuror al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava, poliţişti de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate, jandarmi şi poliţişti de la „Intervenţie Rapidă” au efectuat cinci percheziţii domiciliare, în cartierul Iţcani al municipiului Suceava.
La una din locuinţele familiei Rostaş a fost găsită chiar una dintre persoanele care era folosită pentru cerşetorie, de asemenea fiind depistate şi două autoturisme despre care anchetatorii aveau informaţii că au fost achiziţionate din banii obţinuţi în urma exploatării minorilor şi persoanelor cu handicap. Autoturismele au fost indisponibilizate, de asemenea din casele familiei fiind ridicate două telefoane mobile, cartele, acte de identitate şi înscrisuri cu valoare probatorie.

 

Tatăl, fiul şi nora, duşi aseară la arestare

Marcu Rostaş, în vârstă de 59 de ani, doi fii ai săi, Neculai Mihai, de 35 de ani, şi Cezar Amarildu Rostaş, de 29 de ani, şi Somna Rostaş, 34 de ani, soţia primului dintre fraţi, au fost ridicaţi de poliţie şi aduşi la DIICOT pentru audieri.
După o anchetă care s-a întins până după-amiază, procurorul a luat decizia ca trei dintre ei (Marcu Rostaş, fiul Neculai Mihai şi soţia acestuia, Somna) să fie reţinuţi pentru 24 de ore. Ieri seară, în jurul orei 19.30, aceştia au fost duşi în faţa magistraţilor de la Tribunalul Suceava, cu propunere de arestare preventivă, o decizie fiind luată după închiderea ediţiei.
Al patrulea, Cezar Rostaş, a fost lăsat să plece, împotriva sa instituindu-se doar interdicţia de părăsi localitatea de domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.
Toate cele patru persoane sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „constituire a unui grup infracţional organizat”, „trafic de persoane” şi” trafic de minori”, anchetatorii precizând că cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, identificării şi tragerii la răspundere a tuturor participanţilor.

 

Copii bătuţi şi umiliţi, persoane cu handicap trimise să adune bani în Polonia

Membrii familiei Rostaş, susţin procurorii, au racolat, în perioada decembrie 2008 – ianuarie 2009, trei minori care provin din familii destrămate, pe care ulterior i-au cazat la locuinţele lor şi i-au obligat să cerşească pentru ei în bazar, pieţe, intersecţii, parcări şi baruri de pe raza municipiului Suceava.
Minorii, arată anchetatorii, erau ameninţaţi în permanenţă că dacă nu cerşesc vor fi daţi pe mâna poliţiştilor şi astfel vor ajunge în centrele de copii. Când aceasta ameninţare nu era suficientă, aceştia erau agresaţi fizic şi umilţi.
Alte victime ale traficanţilor au fost patru persoane majore, cu afecţiuni fizice sau psihice, scoase la cerşit atât în România, cât şi în Polonia, mai ales în capitala acestei ţări, Varşovia.
De asemenea, alte trei persoane au fost trimise de membrii reţelei în Polonia pentru a fura, în urma cercetărilor efectuate împreună cu oamenii legii din Polonia, pe numele acestora fiind probate fapte de furt din buzunare sau magazine.
Anchetatorii au dezvăluit că toţi banii obţinuţi din cerşetorie şi furturi ajungeau la membrii reţelei, cei care lucru pentru ei fiind trataţi ca nişte sclavi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Descindere a „mascaţilor” într-o familie de romi care conducea o reţea internaţională de cerşetorie .
 Vizualizări articol: 1454 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Descindere a „mascaţilor” într-o familie de romi care conducea o reţea internaţională de cerşetorie5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mercenari platiti trimis de
( 2 oct 2009, 12:04:33
solicitam scoaterea anuntilor de publicatate cu partide politice sau birouri de demnitari. Ea se face pe banii contribuabililor
1.1  RE: Mercenari platiti trimis de
( 2 oct 2009, 15:39:10
Solicitam banarea lui Maxsuceveanu. Prostia lui ne man�n�nca nervii si timpul

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei