Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 oct 2009 - Anul XIV, nr. 231 (4217)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dialog

Pensionarii suceveni îşi doresc un sediu unde să se adune

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ziua internaţională a persoanelor vârstnice a fost punctată şi la Suceava. Pensionarii prezenţi la sala de protocol a Restaurantului „Gloria” au avut posibilitatea să afle răspunsuri la câteva probleme cu care se confruntă, iar la final au ciocnit un pahar de vin cu politicienii locali.

 

Discuţia dintre oamenii în vârstă prezenţi la evenimentul de ieri şi primarul Ion Lungu, respectiv deputatul Ioan Balan, s-au închegat rapid. De la început, edilul Sucevei a ţinut să-şi ceară scuze în faţa oamenilor pentru disconfortul creat de lucrările care se derulează în aproape toate cartierele oraşului.
„Ştiu că aţi fost generaţie de sacrificiu şi înainte de 1989, dar şi acum, dar noi încercăm să vă aducem mici bucurii. Vă doresc multă sănătate şi să fiţi solidari cu noi în acţiunea de refacere a oraşului”, a spus Lungu.
Oamenii din sală nu au stat prea mult pe gânduri şi au început să-i ridice probleme edilului şef. Una dintre acestea a vizat inexistenţa unui spaţiu în care pensionarii să se adune pentru a derula diferite activităţi recreative.
„Este un spaţiu la Piaţa Mare, dar pe care domnul Fodor de la Asociaţia Bucovina 2000 l-a vrut doar pentru ei. Nu pot accepta aşa ceva. Spaţiul va fi dat în folosinţă gratuită pensionarilor, dar nu doar cuiva anume, ci tuturor”, a anunţat Ion Lungu.

 

Pensionarii şi-au oferit ajutorul administraţiei locale

Reprezentanţii pensionarilor le-au amintit aleşilor locali că, în ciuda faptului că situaţia economică a ţării, şi implicit pe plan local, nu este prea bună, ei au disponibilitatea de a veni în ajutor.
„Printre noi sunt oameni bine pregătiţi profesional, care vor să muncească. Au capacitatea de a ajuta, măcar şi cu sfaturi utile, şi dacă este nevoie de noi putem fi contactaţi oricând”, a spus Ioan Moraru, unul dintre cei prezenţi în sală.
Oamenii au mai vrut să afle şi care este adevărul legat de vehiculata creştere a vârstei de pensionare la 70 de ani. Primarul Ion Lungu a ţinut să-i liniştească şi să le spună că acest lucru nu se poate întâmpla, iar vârsta de 65 de ani este una optimă, practicată de altfel şi în multe state europene.

 

Deputatul Ioan Balan: „Sper ca anul viitor să sărbătorim în condiţii mai bune”

Un alt pensionar, Aurel Nichiforeanu, i-a ridicat o problemă deputatului Ioan Balan, prezent şi el la întâlnirea de ieri. Mai exact, i-a cerut parlamentarului sucevean să intervină pe lângă ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, pentru deblocarea unei legi promulgate acum cinci ani, a cărei aplicare este tergiversată şi acum. Balan a promis că se va implica pentru a rezolva această problemă şi şi-a exprimat speranţa că situaţia pensionarilor se va îmbunătăţi.
„Sper ca anul viitor să sărbătorim în condiţii mai bune. Avem obligaţii faţă de dumneavoastră, pensionarii, mai ales că din cauza crizei financiare nu ne-am putut onora toate promisiunile”, a punctat Ioan Balan.
Întâlnirea de ieri a fost organizată de reprezentanţii Consiliului Judeţean Suceava, cu Niculai Barbă în rol de amfitrion, iar printre participanţi s-a mai numărat şi viceprimarul Lucian Harşovschi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pensionarii suceveni îşi doresc un sediu unde să se adune.
 Vizualizări articol: 1126 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 4 voturi
Pensionarii suceveni îşi doresc un sediu unde să se adune3.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei