Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 oct 2009 - Anul XIV, nr. 231 (4217)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Efectele crizei guvernamentale

Flutur somează: „PSD are 48 de ore să părăsească toate funcţiile”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Social-democraţii suceveni au anunţat că nu se cramponează de funcţiile de conducere pe care le ocupă la nivelul instituţiilor deconcentrate, a anunţat purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, Virginel Iordache. Declaraţia acestuia a fost făcută după ce miniştrii PSD au demisionat ieri în bloc, consfinţind astfel ruperea coaliţiei de guvernământ dintre PD-L şi PSD. Mai mult, liderii centrali ai PSD au declarat că toţi membrii acestui partid numiţi politic în funcţiile de conducere din instituţiile guvernamentale se vor retrage din aceste posturi. Amănunte despre aceste evenimente naţionale puteţi citi în pagina 10.

 

„În Suceava nu e nimeni care să se cramponeze de putere”

Dacă, imediat după anunţul ruperii coaliţiei guvernamentale dintre PSD şi PD-L şi demisia tuturor miniştrilor social democraţi, liderii suceveni ai PSD au fost cât se poate de fermi în ceea ce priveşte intenţia de a părăsi posturile de conducere şi de la nivel local, după scurt timp, au apărut şi o serie de opinii care lăsau să se înţeleagă faptul că demisiile vor mai aştepta.
Purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, Virginel Iordache, declara imediat după demisia miniştrilor acestui partid că „în Suceava nu e nimeni care să se cramponeze de putere”, făcând referire la cei 17 directori pe care social democraţii îi au la nivelul instituţiilor deconcentrate. Iordache, care ocupă şi funcţia de adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, a precizat că social democraţii nu vor rămâne să împartă marea păcăleală a celor de la PD-L, partid care a folosit PSD doar pentru a forma Guvernul.
„PSD nu mai vrea să continue jocurile murdare ale lui Traian Băsescu. Atunci când se impune, toţi şefii de instituţii susţinuţi de PSD îşi vor prezenta demisia. Şi vreau să vă asigur că în judeţul Suceava nici măcar unul dintre cei nominalizaţi de PSD în funcţii nu se cramponează de putere”, a declarat Iordache.
La rândul său, preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, Gavril Mîrza, a precizat că social-democraţii care au funcţii de conducere în „deconcentrate” vor rămâne în funcţii până când PD-L îi va numi pe noii şefi ai acestora de la nivel central.
„Nu privim cu disperare. Nimeni nu se cramponează de funcţii, dar asta nu înseamnă că vom fugi imediat. Vom sta până când vom vedea ce fac noii şefi de la centru ai actualilor şefi de instituţii”, a precizat Mîrza.

 

Secretarul de stat în Ministerul Turismului, Corneliu Popovici, nu a luat nici o decizie

Unul dintre membrii PSD Suceava care a reuşit să ocupe o funcţie de conducere la nivel guvernamental, secretarul de stat în Ministerul Turismului, Corneliu Popovici, a evitat să facă vreo declaraţie legată de o eventuală demisie. Contactat telefonic, Popovici a precizat că nu are foarte multe informaţii legate de ceea ce s-a întâmplat la nivel guvernamental, fiind plecat în străinătate la un congres internaţional de turism.
Conform Mediafax, Guvernul a hotărât, în şedinţa de aseară, înlocuirea tuturor prefecţilor şi a secretarilor de stat ai PSD cu persoane susţinute de PD-L.
Un alt social democrat sucevean cu funcţie de conducere într-o instituţie de nivel central este şi Gheorghe Nichiforel, director adjunct al Regiei Naţionale a Pădurilor. Acesta a precizat că, din punctul său de vedere, instituţia pe care o conduce nu este una guvernamentală şi că momentan nu a primit nici o recomandare de a părăsi funcţia.

 

Subprefectul Girigan aşteaptă să vadă deciziile noului ministru de Interne

La rândul său, unul dintre cei doi subprefecţi propuşi de PSD, în prezent independenţi, a precizat că personal nu a luat nici o decizie privind o eventuală demisie.
„Noi am fost numiţi prin Hotărâre de Guvern, iar dacă se va pune problema revocării din funcţie, tot prin aceeaşi metodă, vom respecta deciziile care vor fi luate”, a spus Girigan.
În ceea ce-l priveşte pe directorul Oficiului Judeţean pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, social democratul Ovidiu Donţu, acesta a precizat că în aceste momente ar trebui să se facă distincţie între funcţiile numite, cele politice şi cele de manager. „Personal ocup o funcţie obţinută în urma unui concurs şi ca manager voi respecta contractul pe care îl am acum cu instituţia pe care o conduc. Şi voi asigura stabilitatea absorbţiei fondurilor europene în judeţul Suceava pe perioada contractului de management. Nu putem vorbi despre o posibilă reziliere a contractelor de management pentru că, potrivit Constituţiei, miniştrii interimari administrează numai treburile curente până la formarea unui nou cabinet”, a spus Ovidiu Donţu.
Toţi directorii de instituţii deconcentrate îşi desfăşoară activitatea în baza unui contract de management, încheiat în primăvara acestui an după susţinerea examenelor de titularizare pe post. De remarcat faptul că aceste contracte au fost încheiate, în general, pe o perioadă de un an, iar şefii directorilor de instituţii deconcentrate au posibilitatea să evalueze îndeplinirea criteriilor de performanţă stabilite pentru aceştia.

 

Orest Onofrei: „Nu trebuie să-şi facă griji ei când vor pleca”

Secretarul Senatului, senatorul PD-L de Suceava Orest Onofrei, le-a transmis, ieri, membrilor PSD din instituţiile descentralizate ale statului să nu-şi facă griji în legătură cu momentul în care vor părăsi funcţiile, pentru că acesta nu va fi ales de ei.
„La Suceava, protocolul dintre PD-L şi PSD nu a funcţionat niciodată, iar referitor la şefii de deconcentrate care ţin de PSD, ei au plecat de drept de foarte mult timp din funcţii şi, de fapt, nu trebuie să-şi facă griji ei când vor pleca, pentru că asta vor decide alţii în locul lor. Să nu-şi facă griji suplimentare, chinuindu-se să stabilească data când vor pleca”, a declarat Orest Onofrei.
Acesta a precizat că, spre deosebire de perioadele anterioare, acum toţi şefii de instituţii au contracte de management, nu sunt funcţionari publici, deci este foarte simplu să fie schimbaţi din funcţii.
„Acum numirile şi plecările se fac în aceleaşi condiţii”, a spus senatorul.
În opinia sa, miniştrii demisionari ar trebui să-şi părăsească funcţiile imediat, apreciind că „defecţiunea la nivelul Guvernului” a fost cea care a pus capăt coaliţiei PD-L-PSD.
Orest Onofrei a afirmat că PSD „a fost tot timpul în afara protocolului”, funcţionând doar în Guvern, în timp ce în Parlament a fost alături de PNL.
„Prima defecţiune la nivelul miniştrilor a rupt coaliţia”, a mai spus Orest Onofrei.

 

Flutur somează: „PSD are 48 de ore să părăsească funcţiile „până la ultima verigă asumată politic”

Vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur şi-a întrerupt, ieri, vizita în Bavaria şi s-a întors de urgenţă la Bucureşti, după ce PSD a anunţat demisia miniştrilor săi. Flutur a declarat că PSD a plănuit mai demult ieşirea de la guvernare, după ce de mai multă vreme s-au situat în afara coaliţiei.
„Au sacrificat coaliţia pentru un singur om, candidatul PSD la preşedinţie, Mircea Geoană”, a declarat Gheorghe Flutur. Acesta a afirmat că PD-L rămâne „un partid responsabil”, care îşi asumă guvernarea, şi susţine că deja mai mulţi parlamentari de la alte partide şi-au anunţat sprijinul pentru un guvern PD-L.
Întrebat ce se va întâmpla cu prefecţii, subprefecţii şi şefii de descentralizate susţinuţi în funcţii de PSD, liderul PD-L a spus că „dacă PSD a ales să-i sacrifice, e treaba lor”, dar că „nu e corect să plece numai din aparatul central, ci până la ultima verigă asumată politic şi asta cât mai repede”.
„Să plece în 48 de ore, ca să începem o nouă săptămână cu o echipă care ştie să-şi asume guvernarea”, a mai spus vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur somează: „PSD are 48 de ore să părăsească toate funcţiile”.
 Vizualizări articol: 1181 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.11/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.1 din 18 voturi
Flutur somează: „PSD are 48 de ore să părăsească toate funcţiile”2.1518

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cerere de atitudine trimis de
( 2 oct 2009, 12:02:57
solicitam scoaterea anuntilor de publicatate cu partide politice sau birouri de demnitari. Ea se face pe banii contribuabililor
1.1  RE: Cerere de atitudine trimis de
( 2 oct 2009, 15:39:30
Solicitam banarea lui Maxsuceveanu. Prostia lui ne man�n�nca nervii si timpul
1.2  RE: Cerere de atitudine trimis de
( 4 oct 2009, 03:19:14
Deja povestea cu Base imi suna a "basescu reales, la al 19-lea congres".

Rezultatul fiind:

"Aloooo, Alooooo, stati la locurile vostre"

Deja-vu nu?

Comparatiile merg pana la nivel de fiica. Pacat ca sotiisa (lu base) e o fiinta asa docila. Un inger langa boul de la iesle. La fel ca ala de la Suceava, ce si-a facut sura in CJ! Fuck Marza, dar totusi nici Flutur nu e mai bun.

2.   China !!! trimis de
( 2 oct 2009, 12:35:57
"felicit" statul chinez pentru sarbatorirea a 60 de ani de comunism si pe aceasta cale ii rog pe toti comunistii cu fata mai mult sau mai putin umana sa plece acolo unde le este locul !!!
2.1  RE: China !!! trimis de
( 2 oct 2009, 13:28:55
Good point,YOYO,dar eu as avea o sugestie alaturi:sa plece ,.,.,.,.,toti macelarii astia din politica,ce ne-au inrobit cu totul intereselor lor de partid sau personale,pt ca inainte eram robii unui sistem sau partid,iar acum al tuturor celor ce se perinda pe la putere.Dati-mi un singur exemplu de om curat din politica,de 20 de ani incoace,care nu s-a imbogatit dupa ce a prins ciolanul cum trebuie,dupa ce si-a aranjat toate neamurile si rudele pana la a zecea spita,averile trecute pe numele oricui de la amanta la deal,ca daca are cineva chef sa-i verifice ajunge sa-i planga de mila,saracu' nu are nici macar un Bentley,acolo.Cred ca de fapt,ar fi unul care a intrat cu bani deja - Prigoana,nu-l inteleg de ce s-a bagat in politica,dar avand in vedere ca traieste printre gunoaie si din gunoaie nu-l mai banuiesc de nimic.Hai sa traiti ghine,dragi politricieni,pt ca noi astia,fraierii care va votam nicidecum nu o ducem mai bine,nici after 20 years,by Dumas sau Brucan.
2.2  RE: China !!! trimis de
( 2 oct 2009, 14:44:01
Realitatea, Favorit, Taraf TV, MaxTV, Eboda etc. sunt toate legate de Prigoana. Unele mai sunt ale lui. Parca avea ceva si prin state. Prigoana este un om de afaceri inspirat care a speculat, in general, afacerile de nisa. Bravo lui.

Rosal-ul e singura afacere (din ce stiu) pe care o are cu administratiile locale.... adica statul. Se vorbeste ca astea sunt cele mai banoase afaceri.
3.   NESIMTITULE trimis de
( 2 oct 2009, 15:57:54
-VOI VE-TI PARASI TOATE FUNCTIILE CAT DE CURAND. JIGODII SI CURVE POLITICE CE SUNTETI. HUO MAI BOULE. ASEAZATE IN JUG CU LUNGU. DOUA SCURSURI ALE SOCIETATII.
3.1  RE: NESIMTITULE trimis de
( 2 oct 2009, 18:16:50
Bre agramatule !!! Nu-mi pun mintea cu tine ca o ai odihnita. Daca o ai... Atat de odihnita incat nici macar nu stii sa scrii corect in limba romana. Ca de gandit se vede cat se poate de clar ca gandesti mai putin decat o gaina. Si pentru cultura ta generala...hmmm...oare vei intelege faptul ca sunt apolitic, dar MI-E GREATA DE COMUNISM SI DE COMUNISTI ???
4.   Idioti... trimis de
( 2 oct 2009, 22:50:54
Mi se rupe de absolut toti...psd, pdl, pnl, PLM....si asa mai departe. Oricum nimic din ce se intampla nu are nici o legatura cu noi. Le doresc multa m**e celor din clasa politica.
5.   Sa traiti bine trimis de
( 3 oct 2009, 09:54:06
Nu cred ca unii sunt mai curati si mai nobili decat altii. Sunt la fel fie rosii sau portocalii, vin din acelasi FSN, singura diferenta este numai ca cei imbracati in tricour portocalii sunt mai avizi de putere, mai nesimtiti, mai hoti si au ridicat si minciuna si furtul la rang de putere in stat.

Pot spune cu certitudine ca toti sunt genul de oameni care si-ar vinde si mama pentru 5 minute de putere si de supt bani de la noi.

Mint cu totii, la orinul marinarului, portocalii au bagat pumnul in gura celor rosii si au cerut celor cu gura plina sa fie de acord cu asta. Rosii sa-u complacut in a fi valetii celor portocalii isi merita soarta. Nu este decat un circ urat, un cosmar care nu ne face decat noua rau, pentru ca stam sa-si bata politrucii si agramatii asti joc de noi.

Toti din cei implicati acum in teatrul grotesc isi bat joc de noi.

Noi ar trebui sa punem mana pe ei si sa-i impartim in doua cete nesimtiti si misei si sa-i dam pe
6.   Ia-l pe ciocoi ca hreanu si da-l pe razatoare! trimis de
( 3 oct 2009, 10:06:04
Si portocalii si cei rosii uita de faptul ca au plecat de langa si dintre noi, si si-au pierdut bunul simt si uzul ratiunii.

Amandoi nu sunt decat niste imbuibati care nu mai au nimic cu realitatea, si care au uitat de bun simt, de buna crestere, de cei 7 ani de acasa, de faptul ca sunt acolo din cauza noastra si pentru noi. NU PENTRU EI!

De abia astept sa vad peste cativa ani, deoarece nimeni nu este vesnic, si cred ca am destul timp, cand vor ajunge la doi metri sub pamant si se vor bucura cu realizarile de pana acum, adica cu nimic.

Hoti si banditi pe care ar trebui sa-i legam la stalpul infamiei si sa-i alungam din casa noastra.

Afara nesimtitilor, si diavolilor si tu cel portocaliu ( cu tot cu marinar) si tu cel rosu

(cu tot cu prostanac)!

6.1  RE: Ia-l pe ciocoi ca hreanu si da-l pe razatoare! trimis de
( 3 oct 2009, 18:37:01
Javoll,herr Herman!Din pacate aceasta este trista realitate in care ne balacim zi de zi,si partea cea mai rea a lucrurilor e ca am inceput sa ne complacem in admiterea ca normalitate inevitabila!Ei bine,eu nu cred ca ar trebui sa ne blazam ci sa iesim cu singura putere pe care o mai avem,votul,sa schimbam ceva in tara asta.Intrebarea care urmeaza ar fi:pe cine punem in loc??Majoritatea o veti auzi raspunzand ca oricine ar veni va incepe prin a fura la fel ca si cei precedenti ca sa-si recupereze ,,investitia' si ca ar trebui lasati tot aia vechi ca nu vor fura maxim,cu mana pana la cot ci doar cuminte,asa pentru supravietuire.Puteti sa ma contraziceti,dar asa se percepe schimbarea sau perpetuarea celor vechi.Hai sa privim in urma si sa vedem ce dara au lasat in urma toti cei ces-au perindat pe la carma?!Ati vazut pe vreunul care a saracit si s-a lasat de politica,mai ales pt ca i-ar fi displacut cloaca in care s-a scaldat?Deci,hac,noi cu cine votam????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei