Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 oct 2009 - Anul XIV, nr. 231 (4217)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Bijucării

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Golul lui Varga, pătrunderea lui Ribery, câlcâiul lui Tihinen... Splendori una şi una, scoase la iveală taman în zi de sărbătoare, de ieşit în lume, astfel că nu vor rămâne doar de uz intern. Şi Bănel, dacă ar fi căzut în recidivă cu foarfeca aia la Enschede, altă expunere ar fi avut. Şi-ar fi dat apoi cu părerea despre cât de greu e procedeul de-alde Van Basten, olandez de-al casei, cel care se prea poate să-l fi inspirat pe Johnny Depp în rolul omul-foarfece!
Să le luăm pe rând... În primul rând, Varga a dat-o la întors, mai ceva ca la Ploieşti! Poate că, dacă nu lovea plasa, mingea s-ar fi întors la Varga ca un bumerang. Şut-acoladă la colţul lung, obturat de un fundaş advers. Golul perfect reuşit de fotbalistul cu fizic de amant părăsit, după caracterizarea proprie!
În schimb, Ribery n-a dat gol. Dar a iscat cea mai frumoasă ratare a sezonului! Avansare din unghi de 45, cu mingea pe piciorul interior. Adversar cu dublajul la el, ca la carte. Fiecare l-ar fi mâncat dacă forţa pe partea lui. Dar între ei, acolo de ce-ar fi fost vulnerabili? Cunoaşteţi desigur jocul acela în care doi oameni trag de o sfoară în sensuri opuse. Un studiu interesant arată că, dacă echipele cresc treptat cu câte o persoană, efortul primilor se diminuează progresiv. Şi tenismenii din jocul de dublu ştiu că nu e productiv să te încrezi în celălalt când se primeşte o minge în centru. Însă hotărâtor a fost curajul francezului de a încerca aşa ceva. Se spune că norocul le surâde celor îndrăzneţi, dar Ribery şi l-a forţat prin continuarea la superlativ a fazei. Faptul că a încercat să finalizeze cu un lob l-a privat poate de un gol, totuşi se zice că frumuseţea pură e lipsită de utilitate.
Cât despre Tihinen, ştiu că a mai fost un gol cu câlcăiul, reuşit de un fotbalist de la Porto care poartă un nume celebru, Falcao, dar l-am ales pe al finlandezului fiindcă a fost neaşteptat de elegant, a la Federer, cu piruetă în aer!
Nu închei fără o vorbă despre altă performeră. Fiorentina a demitizat-o pe Liverpool, Prandelli urcând din nou la catedra tacticienilor. Jovetic a cules iarăşi roadele, dar s-a remarcat şi Mutu, în rolul grădinarului care asigură irigarea!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bijucării.
 Vizualizări articol: 1016 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bijucării0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei