Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 oct 2009 - Anul XIV, nr. 231 (4217)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Tiberiu AVRAM

Tiberiu AVRAM


A vrut să-i spună „Mârlanul”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

M-a sunat domnul Carcalete miercuri după-amiază şi, evident, şi-a exprimat nemulţumirea faţă de articolul „Carcalete a lipsit la lecţia de bun-simţ”. Şi mi-a cerut imperativ ca în ziarul de a doua zi să publicăm scuzele noastre faţă de ceea ce s-a scris. L-am întrebat pe domnul Carcalete dacă articolul respectiv nu este conform cu realitatea. „Nu aşa se pune problema”, mi-a răspuns, după care a explicat: „Eu nu permit ca un ziarist să facă aprecieri la adresa mea”. Aprecierile le-a făcut colegul meu, Sandrinio Neagu, după ce domnul Carcalete a întârziat 20 de minute la conferinţa de presă pe care o convocase şi nu a avut elementarul bun-simţ să-şi ceară scuze. Aşa cum ne învaţă, de mici, chiar de la grădiniţă, doamnele educatoare. Domnul Carcalete a răspuns apoi în doi peri la întrebările ce i-au fost adresate şi a repezit o ziaristă care îi adresase o întrebare tocmai când se ridica de pe scaun: „Nu mai răspund la nici o întrebare după ce mă ridic de pe scaun”.
Şi iată ce aprecieri a făcut colegul meu: „Rar mi-a fost dat să văd o atitudine atât de plină de aroganţă şi lipsită de maniere din partea unui şef de instituţie. (...) Cred că Petru Carcalete a sărit peste ceva ore în timpul şcolii. Cel puţin ora de bune maniere nu pare să fi fost frecventată de şeful IŞJ Suceava. Să te comporţi în acest mod cu o femeie, să uiţi să-ţi ceri scuze când întârzii, sunt doar două aspecte pe care le-am sesizat ieri. Colegii care merg frecvent la această instituţie spun că lista este mult mai lungă”.
Ce nu înţelege domnul Carcalete este faptul că el este numit politic, într-o funcţie politică. O funcţie publică, pe care o ocupă vremelnic, iar salariul îi vine din bani publici. Iar pentru că este o funcţie publică trebuie să dea socoteală pentru orice gest. Nu-ţi convine, pleci acasă. E simplu.
Aroganţa pe care o afişează şi prin cuvintele „Eu nu permit ca un ziarist să facă aprecieri la adresa mea” este incompatibilă cu statutul de şef de instituţie. Dar cine aţi vrea să facă aprecieri la adresa dvs., domnule Carcalete? Probabil doar cei pe care îi aveţi în subordine şi care, pentru dvs., sunt (unii dintre ei) ca oglinda din poveste – „sunteţi cel mai frumos, cel mai bun, cel mai capabil”. Nu vă convine că există presă, că există ziarişti care pot să-şi exprime un punct de vedere care nu este pe placul dvs.? Îmi pare rău pentru dvs., dar la comunism nu ne mai putem întoarce. Cel puţin aşa sper.
Şi, cum spuneam, m-a sunat domnul Carcalete. Şi mi-a explicat că dacă nu publicăm scuze pentru ce am scris va fi rău. „O să fie foarte rău, o să vedeţi”, repeta întruna domnul Carcalete. L-am întrebat ce poate să fie rău, dar el a continuat cu aceleaşi ameninţări: „O să fie rău, o să vedeţi, nu mă las”. I-am spus, politicos, că dacă trimite un drept la replică îl publicăm pe ce pagină doreşte dumnealui. Ştiţi ce a făcut? Mi-a închis telefonul. Şi nici măcar nu m-a înjurat în prealabil. L-am sunat, dar mi-a respins apelul. Poftim cultură! Ce mai poţi spune după un astfel de comportament?
Nici acum, după ce au trecut câteva zile, nu înţeleg de ce trebuie să ne cerem scuze de la domnul Carcalete. Pentru că am relatat modul în care s-a desfăşurat o conferinţă de presă şi s-au definit reacţiile dumnealui cu DEX-ul în faţă? Nu glumesc când spun de DEX. Iniţial, colegul meu vroia ca titlul articolului să fie „Mârlanul” şi şi-a susţinut punctul de vedere cu definiţia din DEX: „MÂRLAN, mârlani s.m. (Depr) - Om prost crescut, grosolan, necioplit; bădăran, ţopârlan”. Avea dreptate colegul meu? Nu mai are importanţă acum. Cert este că, în cele din urmă, a schimbat titlul.
Dacă nu ne credeţi pe noi, pe ziariştii ăştia pe care nu daţi doi bani, întrebaţi-vă şefii de partid, domnule Carcalete, cum este cuviincios să te comporţi. Întrebaţi-l pe domnul Flutur dacă îşi cere scuze atunci când întârzie la o conferinţă de presă. O să rămâneţi cu gura căscată când o să vă spună că da şi o să vă explice că nu este nici o ruşine în asta. Pentru că, domnule Carcalete, în astfel de cazuri nu este vorba de funcţii. Este vorba de bun-simţ, de educaţie, de respect pentru semeni. Adică lucruri pe care nişte dascăli amărâţi (de vremuri şi de tratamentul la care sunt supuşi) se chinuiesc să-i înveţe pe copii în şcoală. Apropo, e vorba chiar de „şcoala” pe care o conduceţi în acest judeţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A vrut să-i spună „Mârlanul”.
 Vizualizări articol: 3330 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.84/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 19 voturi
A vrut să-i spună „Mârlanul”4.8519

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Jalnicilor trimis de
( 2 oct 2009, 11:14:48
Este de mult ras cum se face presa cu mercenari.

Dl Avram l-ai gasit pe necioplitul acesta si te legi de bunele maniere. Dar subalternii tai stau si se imbata cu ceilalti mercenari la crasma lui Chira impreuna cu cornel Grosaru (catelul de spectacol PDL) , cu altii tinerei de la PDL si cu Baisanu si sa imbata si beau pe banii cei fura demnitarii, si sincer nu cred ca se poate publica ce iese din gura lor. Am vazut cum se fabrica articole si cum isi fac strategiile.

Nu cred ca este corect sa va legati de alti subalterni fara sa va uitati dvs in oglinda. Nu iau apararea clovnului de la Radauti, dar totusi subalternii de ISJ sunt multi oameni intelectuali si cu sunt colectati toti betivanii cu un liceu si facuti mari ziaristi ca la dvs la ziar.

2.   Rugaminte trimis de
( 2 oct 2009, 12:01:18
Stimabile ziarist, am rugamintea sa va uitati la poza dvs ce apare o data cu articolul , apoi cititi din nou articulul dvs. Si ganditi-va la leprele dvs din subordine. Ganditi-va apoi de cate ori ati fost partinitor cu acesti clovni din politica , din interes si apoi faceti aluzii la functionarii de la ISJ, exceptand acel conducator de 2 bani, care este in functie datorita dvs. mentind populatia la comanda lui Flutur.
3.   Antiportocale trimis de
( 2 oct 2009, 13:18:50
Stimate MAXSUCEVEANU, ma bucur ca v-ati gasit o slujba...Postul de lingau pe internet din ora in ora este unul demn si profitabil, destinat intelectualilor de cariera. Ma bucur ca pedelistii v-au gasit pe dvs., ca sa nu mai recurga la mercenari vreodata, nu de alta, dar trebuie sa critice si ei pe cineva, macar pe astia din presa, carora le ling in restul timpului presul de la usa ca sa le apara mutrele in ziar. Dvs. sunteti - si se vede din felul in care scrieti - absolut perfect si priceput la toate, dar mai ales la jurnalistica si la management. Ma bucur sincer ca existati si cred ca va veti face deplin remarcat, pentru ca tocmai au sosit vremurile perfecte pentru specialistii ca domnia-voastra. Va si votez daca va vine subit sa candidati...Si cred cu tarie ca ziaristii trebuie vindecati de lepra si pusi sa scrie Omagii...
4.   :))))))) trimis de
( 2 oct 2009, 14:03:12
Dle Tadeu, de timpul dvs nu intreaba nimeni, de al meu si atat mai putin. De priceput la toate nu este nimeni. Dar cand vine vorba de manageriat maiputem vorbi. Si nu sunt de acord ca un deputat sa cheltuiasca din suma forfetara a parlamentului , un anunt la un ziar. Totusi sunt contributiile noastre si putin le pasa. Ce fel de presa cinstita este aceea , cand angajati ai acestui ziar isi fac trai de boier , influentand oamenii simpli ca mine si poate ca dvs.?(consider toti oameni egali)

Este corect cand spui ca un fost puscarias pentru fapte grave economice ne conduce destinul prin functia de consilier judetean si semnalezi la toata presa locala si nu doresc sa scrie, deoarece le e frica ca PDL nu va mai cumpara publicitate politica?

Sa zica Marius Suiu de la acest ziar cati bani a incasat impreuna cu Cornel Grosaru, pentru asa zisele evenimente de divertisment de la institutiile locale?

Va zic eu, peste 10 miliarde de lei vechi. Aceasta este presa noastr
5.   Parerea mea trimis de
( 2 oct 2009, 14:07:50
Constitutia Romaniei-ART30-Libertatea de exprimare (1)Libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public, sunt inviolabile.

1. Salut revenirea domnului Avram in aceasta rubrica si imi exprim aprecierea pentru modul in care pune problema in editorialele sale.

2. Maxsuceveanule, tu vezi conspiratii la tot coltul. Ti-am mai citit din comentarii si marea majoritate erau deplasate rau. Poti aprecia faptul ca ti se respecta dreptul la libera exprimare si iti sunt postate opiniile obtuze, desi de multe ori sunt atacuri directe, fara argumente, fie la autorul articolului, fie la redactorul sef al acestei publicatii.

3. Nu cred subiectul acestui articol (ma refer la seful ISJ) este reprezentativ pentru corpul profesoral al judetului si am convingerea ca foarte multi dintre acestia impartasesc aceleasi opinii cu dl. Neagu
5.1  RE: Parerea mea trimis de
( 2 oct 2009, 14:26:53
4. Ii acuzi pe ziaristi ca umbla prin crasme unde leaga si dezleaga. Faptul ca umbla prin crasme, poate, le stirbeste din credibilitate (nu si in opinia mea). Acelasi lucru e valabil si pentru tine. Din ce ai scris reiese rezulta ca si tu iti petreci timpul prin acelasi local tragand cu urechea la urzelile lor. Si credibilitatea ta are de suferit.

5. Cum politicul isi depaseste cu mult matca, intinzandu-si tentaculele si incercand sa controleze tot ce misca in tara asta, e logic ca o institutie de presa va fi nevoita sa faca un "balet permanent pe sarma" pentru a supravietui. Acest ziar trebuie sa produca resursele financiare necesare unei bune functionari si trebuie sa isi propuna un echilibru editorial care sa ii multumeasca pe toti cititorii si de multe ori chiar factorii politici. Radicalismul opiniilor tale e utopic in realitatea actuala.

Parere personala/Pamflet

5.2  RE: Parerea mea trimis de
( 2 oct 2009, 16:22:39
Dragi PDL-isti sunt de acord cu finantarea ziarelor, atunci cand deontologia ziaristului Tiberiu Avram, va relata ca un deputat numiti-l cum vreti voi cheltuie banii nostri ai contribuabililor imoral si incorect.

Una este managerul Tiberiu Avram sau cine conduce ziarul si alta persoana este jurnalistul Tiberiu Avram , vad cel putin o diferenta din conduitele activitatilor , care au alte directii.

Nu este imoral sa stai in crasme, si nici sa consumi alcool, (eu cel putin nu beau alcool), este imoral sa muncesti in asa fel incat prin favorizarea unei fete politice demagogice si obtinand multe benefiici materiale , pentru acele prestatii "gazetaresti" .
6.   Super trimis de
( 2 oct 2009, 18:52:27
nu vreau decat sa il felicit pe domnul Avram pentru articolele de tot rahatul pe care le scrie. dupa cel cu semafoarele asteptam cu nerabdare sa citim despre saracele babute care nu traverseaza in timp util sau despre bietii batrani care nu se urca mai repede in autobuze.
6.1  RE: Super trimis de
( 2 oct 2009, 21:07:15
Dar cine te obliga sa le citesti? Probabil ai fost "atins" si tu de ceva afirmatii ca prea sari ca ars. Sau, mai sigur, esti Maxsuceveanu sub acoperire.
6.2  RE: Super trimis de
( 2 oct 2009, 22:17:25
Stimate domn CRITIC, ma bucur ca aveti parere contrara, si citesc parerile dvs. cu atentie si daca e cazul sa ma corectez la ceva o fac cu multa sinceritate(dar pana acum nu a fost cazul). Nu vad corecta sugestia dvs. de banare a userului meu, dar ramane parerea mea pana la urma.

Referitor la afirmatiile ce le comunic aici, va anunt ca o persoana amintita daca va cere mai multe lamuriri sau va dezminte ce am scris eu , va asigur ca imediat vin cu cele mai amanuntite argumente. De profesie sunt jurist si stiu ca trebuie sa argumentez tot ce afirm, dar numai celor vizati.

Doresc orice ziarist ce doreste mai multe argumente sa le ceara sau sa vina cu altele ce infirma. Dar sunt altii apropiati celor vizati ce se simt stanjiti.

Pentru cei ce jignesc urat pot transmite ca acele mesaje le tratez ca simple vorbe scrise pe un forum, dar daca vor veni cu argumente de acuzatie cu lucruri ce ma incrimineaza pe mine le voi trata cu seriozitate si raspundere.
6.3  RE: Super trimis de
( 3 oct 2009, 00:02:06
Afirmatiile pe care le comunicati aici, cum foarte plastic va exprimati, sunt, din pacate, in cele mai multe cazuri, injurii si calomnii. Chiar nu ati fost educat deloc acasa? Jigniti tot ceea ce va inconjoara si aruncati cu noroi in oameni fara nici un fel de scrupule. Aveti impresia ca sunteti un justitiar, dar e o amagire nascuta probabil din frustrarile vietii dvs. Spuneti ca sunteti jurist, dar ori mintiti cu nerusinare, ori ati trecut prin scoala ca gisca prin apa. Nu s-a prins nimic de dvs. Cum poate fi un jurist atit de agramat? Aveti un IQ cu semnul minus in fata, asa ca nu imi pierd vremea pentru a polemiza cu dvs. Mai intii puneti mina pe caret si reveniti in acest spatiu peste citiva ani. Spor la treaba!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei