Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 oct 2009 - Anul XIV, nr. 231 (4217)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Obiceiuri care afectează sănătatea tenului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu strică niciodată să ne amintim care sunt lucrurile benefice şi cele nocive pentru corp şi frumuseţe. De aceea, astăzi vă propunem o recapitulare a obiceiurilor care afectează sănătatea şi strălucirea tenului.
În adâncul sufletului, fiecare doamnă şi domnişoară recunoaşte că experienţa descoperirii unui rid nou sau a unei imperfecţiuni a pielii îi dă mari bătăi de cap, indiferent de cât de informată este în domeniul frumuseţii şi oricât de mult îşi protejează tenul de efectele îmbătrânirii.
Nu este uşor pentru nici o femeie să se vadă în oglindă îmbătrânind, însă este inevitabil. Există câteva lucruri la care ar fi bine să renunţaţi pentru a încetini procesul de îmbătrânire şi pentru a vă „ajuta” chipul să rămână tânăr cât mai mult timp posibil. Foarte probabil ştiţi toate aceste lucruri care fac rău tenului, dar nu strică niciodată o împrospătare a memoriei.
Expunerea la soare fără protecţie solară este contraindicată.
Orice femeie ar face orice pentru a-şi păstra bronzul căpătat la mare sau pentru a fi bronzată frumos tot timpul. Însă, expunerea la soare provoacă îmbătrânirea prematură, declanşează producerea ridurilor fine şi „desenează” pe piele pete şi pistrui. Expunerea neprotejată la soare poate cauza chiar şi cancer de piele, acesta fiind, bineînţeles, cel mai sumbru scenariu. Din aceste motive este bine să folosiţi întotdeauna creme cu factor de protecţie solară (SPF 20 sau 30) şi să nu uitaţi să le întindeţi şi pe gât şi pe mâini, căci aici pielea este foarte fină şi predispusă la îmbătrânirea prematură.

 

Fumatul dăunează grav (şi) tenului

În afară de faptul că provoacă deshidratarea pielii şi accelerează acumularea toxinelor la nivelul tenului, fumatul este principala cauză a apariţiei ridurilor fine în jurul gurii, acestea fiind generate de acţiunea repetată a fumatului. În afară de asta, fumatul nu aduce nici un beneficiu tenului, ci, dimpotrivă, vă îmbătrâneşte şi conferă pielii o paloare inestetică.

 

Renunţaţi la alcool

Din când în când un pahar de alcool nu face rău nimănui, este chiar indicat de medicii nutriţionişti. Nu şi de dermatologi. Alcoolul deshidratează pielea, poate provoca spargerea vaselor capilare de la nivelul feţei şi conferă tenului o nuanţă roşiatică neplăcută. Dacă pielea dumneavoastră este foarte sensibilă, pentru a evita o astfel de reacţie la alcool, beţi un pahar cu apă între două pahare de vin şi limitaţi-vă la a consuma maximum trei pahare de alcool când ieşiţi într-o seară în oraş.

 

Reduceţi cantitatea de zahăr

Doamnelor şi domnişoarelor, oricât de gustoase ar fi dulciurile şi oricât de bine ar „trata” sufletul în caz de supărare sau depresie, zahărul pe care îl conţin face numai rău colagenului din piele! Zahărul afectează capacitatea de autoreparare a pielii şi accelerează pierderea elasticităţii acesteia, lăsând chipul buhăit şi fără strălucire. Potoliţi-vă pofta de dulciuri recurgând la zaharurile ce se găsesc în mod natural în fructe sau şi, mai bine, mâncaţi un pumn de migdale - acestea sunt pline de antioxidanţi şi proteine.

 

Deshidratarea, cel mai aprig duşman al tenului

Ştiţi foarte bine „regula de aur”: trebuie să beţi opt-zece pahare de apă în fiecare zi. Oricât de enervant sau neplăcut ar fi, această cantitate de apă este suficientă pentru a menţine organele interne irigate cu sânge şi perfect funcţionale, ceea ce asigură hidratarea pielii din interior. Al doilea secret al hidratării constă în experimentarea cu diverse produse de îngrijire a pielii până când găsiţi crema ideală pentru tenul şi bugetul dumneavoastră. Pentru o bună hidratare a pielii, nu aveţi nevoie decât de un demachiant delicat, o cremă hidratantă cu factor de protecţie solară şi o cremă de noapte grasă, îmbogăţită cu vitamine.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Obiceiuri care afectează sănătatea tenului.
 Vizualizări articol: 1110 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Obiceiuri care afectează sănătatea tenului5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mercenarii trimis de
( 2 oct 2009, 12:04:03
solicitam scoaterea anuntilor de publicatate cu partide politice sau birouri de demnitari. Ea se face pe banii contribuabililor
1.1  RE: Mercenarii trimis de
( 2 oct 2009, 15:39:46
Solicitam banarea lui Maxsuceveanu. Prostia lui ne man�n�nca nervii si timpul

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei