Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 oct 2009 - Anul XIV, nr. 231 (4217)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În octombrie

Farmaciile eliberează medicamente compensate şi gratuite pe datorie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bugetul alocat farmaciilor pentru medicamente compensate şi gratuite s-a epuizat în luna septembrie. Conducerea Casei Asigurărilor de Sănătate Suceava a invitat reprezentanţii Colegiului Farmaciştilor - filiala Suceava şi o parte dintre reprezentanţii farmaciilor din municipiul reşedinţă de judeţ, cu care a ajuns la un acord de a elibera în continuare pe credit medicamente gratuite şi compensate.
Preşedintele-director al CAS Suceava, dr. Cristina Iordăchel, a declarat că deocamdată facturile aferente lunii septembrie vor fi înregistrate la CAS numai la nivelul valorii orientative de contract, iar înregistrarea completă se va face în funcţie de rectificările bugetare ulterioare.
„Din discuţiile cu reprezentanţii farmaciilor, în luna octombrie nu va fi întreruptă eliberarea medicamentelor compensate şi gratuite, farmaciile se vor aproviziona în continuare şi vor onora toate cererile”, a afirmat dr. Iordăchel.

 

Bugetul pentru bolnavii de cancer, asigurat integral pentru octombrie şi noiembrie

De ieri, între farmacii şi CAS a început încheierea actelor adiţionale ale contractelor la valoarea simbolică de un leu, la fel ca şi cu spitalele, urmând ca sumele să fie majorate în funcţie de sumele care se vor aloca la rectificări.
Farmaciştii i-au promis preşedintelui CAS că vor elibera în continuare şi medicaţia pentru diabet, chiar dacă bugetul alocat tratamentului acestei boli a fost epuizat încă din luna august.
Deocamdată, nu sunt probleme pentru medicaţia bolnavilor de cancer, aceştia având tratamentul finanţat integral pentru lunile octombrie şi noiembrie şi parţial pentru decembrie.
„Farmaciştii au înţeles că, în condiţiile actuale, facturile vor fi primite la un termen ulterior celui stabilit iniţial pentru depunere, respectiv în funcţie de rectificările bugetare care este posibil să se facă lunar şi nu trimestrial, ca în anii precedenţi”, a spus dr. Iordăchel.
Aceasta a mai afirmat că deocamdată întârzierile la plată nu afectează semnificativ farmaciile. La cele din mediul rural, deconturile s-au făcut integral, iar cele care au depăşit foarte mult valoarea orientativă au primit parţial sumele din depăşiri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Farmaciile eliberează medicamente compensate şi gratuite pe datorie.
 Vizualizări articol: 1094 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Farmaciile eliberează medicamente compensate şi gratuite pe datorie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei