Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 aug 2009 - Anul XIV, nr. 181 (4167)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Asigurări

Sucevenii nu vor rămâne fără medicamente compensate şi gratuite

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Furnizorii de servicii medicale din judeţ nu au motive să se teamă că nu îşi vor primi banii de la Casa de Asigurări de Sănătate şi să se gândească, în consecinţă, la o reziliere a contractelor, a declarat ieri preşedintele director general al acestei instituţii, dr. Cristina Iordăchel.
Medicul a arătat că, în ciuda crizei economice, CAS Suceava a decontat în luna iulie a.c., în termen legal de plată, în totalitate, contravaloarea serviciilor medicale prestate şi raportate în luna iunie de medicii de familie din judeţ, serviciile medicale spitaliceşti contractate şi raportate, precum şi serviciile medicale stomatologice, serviciile medicale de specialitate (cu excepţia ambulatoriilor de spital), serviciile medicale paraclinice (laboratoare de analize medicale, radiologie şi imagistică), serviciile medicale contractate şi raportate de Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi serviciile de îngrijiri medicale la domiciliu.

 

Care sunt termenele legale de plată

De asemenea, potrivit medicului, CAS a achitat 53,7% din consumul de medicamente compensate şi gratuite (inclusiv boli cronice) aferent lunii aprilie şi 55% din serviciile raportate pentru luna iunie de furnizorii de servicii medicale de recuperare din judeţ (nu au fost achitate serviciile medicale ale bazelor de tratament din staţiuni şi spitale).
„Pentru medicamente compensate şi gratuite, în conformitate cu prevederile Contractului cadru, plăţile se fac la 60 de zile calendaristice de la data depunerii facturii de către farmacie, factura fiind depusă la CAS în luna următoare consumului. Din discuţiile pe care le-am avut cu furnizorii de medicamente, nu vor exista probleme în onorarea medicaţiei pentru afecţiunile oncologice şi diabet în următoarele luni, fiind în curs achitarea fondurilor aferente lunii aprilie. Plăţile către furnizorii de servicii medicale se fac în trei decade ale lunii, iar prioritar vor fi plătite serviciile medicale prestate de spitale, Ambulanţă şi medicii de familie”, a subliniat Cristina Iordăchel.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii nu vor rămâne fără medicamente compensate şi gratuite.
 Vizualizări articol: 733 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sucevenii nu vor rămâne fără medicamente compensate şi gratuite5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bufnita =)) trimis de
( 5 aug 2009, 11:27:06
uite oleak ce fatza are

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei