Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 aug 2009 - Anul XIV, nr. 181 (4167)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Vaticanul iartă aroganţele tâmpite

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Până la urmă, Vaticanul a iertat aroganţa tâmpită a lui John Lennon, care se lăuda, pe când era viu, cu popularitatea grupului „Beatles”; grup mai celebru, zicea el, decât Isus Christos. „E constatarea unui ins simplu, din popor, confruntat peste noapte cu o popularitate neaşteptată”, a comunicat Vaticanul, la câteva decenii de la moartea artistului.
Isus a fost mai mereu etalon de popularitate, fiindcă o remarcă aemănătoare cu a lui Lennon îi aparţine lui Pelé, marele jucător brazilian de fotbal, care remarca şi el cândva că notorietatea sa îi scuipă seminţe în cap celei a lui Isus Christos.
Au vedetele astea un dar deosebit de a-şi rosti în gura mare neghiobia. Deoarece Isus n-a fost nici chitarist, nici vârf de atac la fotbal, el este imposibil de comparat cu Lennon ori cu Pelé.
Am însă o propunere, pe care v-o supun atenţiei. Aş sugera ca, pe stadioane, pe scene unde se produc formaţii rock şi-n alte locuri cu trafic intens de faimă, să se păstreze, din când în când, câte un minut de modestie. Exact aşa: înainte de începerea meciurilor şi spectacolelor, publicul să se ridice în picioare, Cornel Dinu să-şi stingă trabucul de paginile dicţionarului de neologisme, preşedintele Băsescu să-şi ducă mâna la inimă ca atunci când se intonează imnul ţării, fiică-sa să-şi potrivească rujul şi rimelul, iar jucătorii şi cântăreţii să privească în jos, de parcă ar vrea să urmărească atent creşterea ierbii.
Să vină şi Obama, şi Madonna, şi David Beckham, şi Adi Mutu, şi Adi Minune şi alţi zei naţionali şi internaţionali... Să-l chemăm şi pe nea Mourinho, şi pe nea Puiu Iordănescu, omul cu buzunarele pline de icoane, să apară şi Gates, şi Ţiriac cu imensa lui avere şi cu la fel de impresionanta lui opritoare de muci... Să le trimitem un fax şi lui Coelho, şi lui Mungiu, şi lui Patapievici...
Şi apoi, cu toţii, să păstrăm un minut de modestie. Atât: un minut de modestie. De fapt, ce tot vorbesc eu: şi 30 de secunde ar fi bune.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vaticanul iartă aroganţele tâmpite.
 Vizualizări articol: 920 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
Vaticanul iartă aroganţele tâmpite3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei