Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 aug 2009 - Anul XIV, nr. 181 (4167)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Condiţii

Balcoanele blocurilor reabilitate termic, închise obligatoriu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Blocurile reabilitate termic vor avea obligatoriu balcoanele închise pentru a se asigura, potrivit oficialilor municipali, eficienţa lucrărilor. Viceprimarul de Suceava Lucian Harşovschi ne-a confirmat că aceasta este soluţia îmbrăţişată de autorităţi şi nu este negociabilă cu proprietarii de apartamente care doresc să-şi păstreze balconul fără termopane.
Proiectarea pentru reabilitarea termică a fost împărţită pe patru grupe de blocuri, iar licitaţiile au fost câştigate astfel: grupa I, formată din nouă blocuri, va avea proiectele executate de firmele
Inform Arhitectura SRL Suceava + Mihul SRL Iaşi, contra sumei de 78.000 de lei fără TVA ; a doua grupă, cu şapte blocuri, de Inform Arhitectura + Arhitect 95 SRL Suceava, cu 59.800 de lei fără TVA, grupa a III-a, cu şapte blocuri şi grupa a IV-a, cu opt blocuri, de firma Search Corporation Bucureşti, cu 81.927,9 lei, respectiv 70.872,75 lei, ambele fără TVA. În total, proiectarea va costa, fără TVA, peste trei miliarde de lei vechi.
Pentru blocurile de pe strada Gherasim Buliga nr.12, Mihai Viteazul nr.12 şi Mihai Viteazul nr.14 proiectele sunt finalizate şi în jurul datei de 20 august va avea loc licitaţia pentru execuţie.

 

Lista blocurilor din Suceava care se reabilitează anul acesta

În prima etapă, care va începe probabil la 1 septembrie, pe lângă blocurile menţionate mai intră în reabilitare blocurile din strada 6 Noiembrie nr. 3, cu 20 de apartamente, 6 Noiembrie nr.13, cu 38 de apartamente, Ion Vodă Viteazul nr. 10, cu 20 de apartamente, Mitropoliei nr.15 E, scările A şi B, cu câte 16 apartamente, Ciprian Porumbescu nr. 4, scările A şi B, cu 25 de apartamente, I. V. Viteazul nr.13, cu 23 de apartamente.
În a doua etapă, care va demara, potrivit lui Harşovschi, spre sfârşitul lunii septembrie, vor intra blocurile din strada Ciprian Porumbescu nr.6, cu 12 apartamente, Lazăr Vicol bl. GZ, cu 80 de apartamente, Samoil Isopescu blocurile L 2 şi L 5, cu câte 20 de apartamente şi M, cu 80 de apartamente, Mitropoliei N1, N4, N2, primele cu câte 30 de apartamente, ultimul cu 20, Nicolae Bălcescu nr.4, cu 40 de apartamente, şi Meseriaşilor, cu 20 de apartamente.
Lucrările se vor executa pe tronsoane de trei-patru blocuri şi municipalitatea intenţionează să fie finalizate toate până la sfârşitul acestui an.
Pentru reabilitarea termică s-au alocat municipiului Suceava, de la Guvern, 8,2 milioane de lei pentru 31 de blocuri. Din primele calcule a reieşit că pentru un apartament reabilitarea ar costa 4.300-4.400 de euro, din care locatarii ar plăti în medie 850 de euro. Municipalitatea speră ca aceste sume să scadă la licitaţie.
Imobilele reabilitate termic sunt evaluate după trei ani de la finalizarea lucrărilor şi primesc certificate energetice, de „bloc european”.
Certificatele energetice se eliberează de autorităţile locale şi vor fi obligatorii, din 2010, la vinderea sau închirierea locuinţei.
După reabilitarea termică, auditul energetic al imobilului va fi făcut în bloc pentru toată clădirea, deci proprietarii vor fi scutiţi de drumuri suplimentare pe la birourile primăriei.
Potrivit normelor legale în vigoare, 50% din costurile reabilitării termice vor fi suportate de Guvern, 30% de Consiliile Locale şi 20% de proprietari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Balcoanele blocurilor reabilitate termic, închise obligatoriu.
 Vizualizări articol: 2038 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Balcoanele blocurilor reabilitate termic, închise obligatoriu4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei