Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 aug 2009 - Anul XIV, nr. 181 (4167)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

În Burdujeni

Bordurile şi pilonii de plastic care separă sensurile de mers, obstacole în calea ambulanţelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

În Burdujeni, bordurile şi pilonii de plastic montaţi de municipalitate cu scopul de a separa benzile de circulaţie influenţează negativ timpul de răspuns la solicitări al autosanitarelor.
Aşa a declarat ieri, în conferinţă de presă, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, dr. Daniel Martiniuc, care a explicat că traficul deja supraaglomerat din zona Burdujeni este îngreunat de elementele de demarcare a sensurilor de mers, care, uneori, fac imposibilă deplasarea în cel mai scurt timp la o intervenţie.
„Cel puţin în zona Burdujeni, câteodată, este imposibil să depăşeşti coloana de maşini. Din cauza gardului despărţitor, maşinile aflate în trafic nu au unde să se retragă pentru a face loc ambulanţelor. În lipsa lui, timpul mediu de răspuns ar fi unul mult mai bun” a spus Daniel Martiniuc.
El a adăugat că o situaţie dificilă se înregistrează şi în localităţile din mediul rural, unde principalul obstacol în calea autosanitarelor îl reprezintă, însă, gropile de pe drumuri.

 

Timpul mediu de răspuns al ambulanţelor

Şeful Serviciului de Ambulanţă a subliniat că, în mediul urban, în cazul urgenţelor majore (de gradele 0 şi I), timpul mediu de răspuns la o solicitare este de 8,93 minute, la urgenţele de gradul II acesta fiind de 9,92 minute.
În mediul rural, timpul mediu de răspuns este de 23,43 minute la urgenţele majore şi de 24,17 la cele de gradul II.
În prima jumătate a acestui an, în oraşe, Serviciul Judeţean de Ambulanţă s-a deplasat la 3.589 de solicitări majore şi la 4.757 de solicitări de gradul II. La ţară, autosanitarele au intervenit pentru 3.779 de solicitări majore şi pentru 5.049 de solicitări de gradul II.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bordurile şi pilonii de plastic care separă sensurile de mers, obstacole în calea ambulanţelor.
 Vizualizări articol: 1965 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Bordurile şi pilonii de plastic care separă sensurile de mers, obstacole în calea ambulanţelor5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Erau extrem de necesare acele separatoare. trimis de
( 5 aug 2009, 11:34:35
fara ele nu se puteau justifica sumele incasate de Simetrica (Familia Lungu nu poate incasa banii de la primarie fara sa aiba o justificare)

se pare ca doar bordurile si pavelele nu erau ajuns pt suma care o avea de cheltuit primaria.

si desigur nu vad pe lista firmelor care au de incasat bani de la primarie pe cei de la simetrica, de ce oare? pt ca facturile emise de ei se platesc in 24 de ore.
2.   Dada trimis de
( 5 aug 2009, 12:16:48
asa e , acolo unde nu`s borduri trec si tupeistii odata pe langa coloane ..... nu e mare lucru sa vezi ca vine unu pe contrasens ca e ,,grabit" sau cum e moda mai nou, drogat, si vrea senzatii tarismug
3.   Jenant trimis de
( 5 aug 2009, 16:08:16
Dar ce viteza de reactia au avut oamenii ambulantei, domnule director Martiniuc, atunci cand tanara a sesizat ca la 100 de metri de sediul d-voastra un om este prabusit la pamant si are nevoie de asistenta medicala? 60 de minute in 100 de metri. Jenant ca mai iesiti cu asa calcule, sunt probleme mari la dumneavoastra si comportamentul angajatilor din subordine.
4.   "Profesionistii" trimis de
( 5 aug 2009, 19:07:33
Daca ati fi fost adevarati profesionisti d-le Martiniuc,angajatii institutiei pe care o conduceti,nu si-ar duce in timpul zilei cu masinile din dotare,copii si (sau) sotiile la servici sau la scoala,nu ar face ca si politistii nostri "dragi',intai treburile casei cu benzina institutiei si mai apoi sa rezolve "sarcinile de serviciu'!Asadar,nu mai deschideti astfel de subiecte,verificati-va angajatii,altfel o sa-i vedeti pe youtube.
5.   ... trimis de
( 5 aug 2009, 20:22:48
sunt doua solutii:

1. sa mai faca cate o banda (3 benzi per sens)

2. sa se revina la structura initiala

Probabil ca primaria va alege a doua varianta, oricum si-au luat banu' pentru idiotenia pe care au facut-o, acu' trebuie sa o repare, binenteles contra cost.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei