Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 aug 2009 - Anul XIV, nr. 181 (4167)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Neglijenţă

Gemeni înfometaţi, luaţi cu forţa din casa părinţilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi fraţi din satul Voievodeasa, comuna Suceviţa, urmează să fie luaţi forţat de stat din casa părintească, cu Ordonanţă preşedinţială. Copiii sunt gemeni şi au doar patru luni. Unul dintre băieţi are circa două kilograme şi jumătate, iar celălalt nici măcar nu a ajuns la greutatea de două kilograme.
Pentru că cei doi copilaşi suferă de malnutriţie, Protecţia Copilului Suceava a încercat să o convingă pe mama gemenilor să se interneze cu copiii în spital. Aceasta a refuzat, pe motiv că nu vrea să-şi dea copiii la stat. Medicul din comună, dar şi reprezentanţii primăriei au încercat să o convingă pe femeie că cei doi minori se află în pericol şi pot să-şi piardă viaţa, dacă nu va avea mai multă grijă de ei.

 

Au refuzat salvarea

Pe moment, părinţii copiilor şi-au luat angajamentul că vor face toate eforturile pentru a-i pune pe picioare pe copii, doar că la următoarea vizită pe care au făcut-o asistenţii sociali la locuinţa familiei, copiii se aflau în aceeaşi stare jalnică.
S-a încercat un nou dialog cu familia, pentru ca gemenii să ajungă la o secţie de recuperare nutriţională de la spitalul Siret. Deşi au fost de acord iniţial, când a venit salvarea să-i ducă pe copii la spital, părinţii s-au opus şi nu au vrut să mai dialogheze cu autorităţile.

 

Luaţi cu forţa

Cei doi băieţei au mult sub greutatea normală pentru vârsta lor, iar starea lor de sănătate se poate înrăutăţi în orice moment. Direcţia pentru Protecţia Copilului Suceava a cerut Tribunalului Suceava o Ordonanţă preşedinţială cu titlu executoriu. Prin această ordonanţă, Protecţia Copilului poate să ia copiii din familie, fără acordul părinţilor. Ordonanţa nu are caracter definitiv.
„S-au făcut toate eforturile pentru ca gemenii să rămână în familie, dar părinţii nu au înţeles că minorii, în primul rând, au nevoie de spitalizare, pentru a putea creşte normal. De aceea, noi vom ridica copiii din familie în regim de urgenţă, pe baza Ordonanţei preşedinţiale. Copiii vor sta internaţi în spital până ce medicii vor decide că starea lor de sănătate este bună”, ne-a spus Niculina Doina Daneliuc, directorul adjunct al Direcţiei de Asistenţă Socială Suceava.



Gemenii ar putea fi daţi în asistenţă maternală

După externarea din spital, comisia din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava va decide dacă cei doi fraţi vor rămâne în sistemul de protecţie al copilului şi dacă vor fi daţi spre creştere unui asistent maternal profesionist, sau vor fi reintegraţi în familia naturală, dacă părinţii vor înţelege care le sunt obligaţiile faţă de aceşti copii.
Familia din Voievodeasa mai are doi copii minori, unul de un an şi jumătate şi celălalt de doi ani şi câteva luni, care nu sunt în situaţie de risc.
Părinţii nu au nici un venit stabil. Ei trăiesc, împreună cu cei patru minori, din alocaţiile copiilor. Locuinţa în care convieţuiesc cele şase suflete este proprietatea Primăriei Suceviţa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gemeni înfometaţi, luaţi cu forţa din casa părinţilor.
 Vizualizări articol: 651 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Gemeni înfometaţi, luaţi cu forţa din casa părinţilor2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei