Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 aug 2009 - Anul XIV, nr. 181 (4167)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Activităţi intense

„Mauro” a înghiţit droguri şi a trimis cărăuşi în străinătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cel de-al zecelea individ arestat în reţeaua de cărăuşi de droguri condusă de Cezar Ştefan Bilius a apărut ieri în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel Suceava. Raul Gabriel Hîndrescu a sperat că poate convinge instanţa de recurs să-l elibereze din arestul Poliţiei, mai ales că, în opinia sa şi a avocatei care l-a reprezentat, la dosar nu sunt probe care să-i susţină vinovăţia.

 

Potrivit acuzaţiilor formulate în faţa instanţei de judecată, Raul Gabriel Hîndrescu, zis „Mauro”, a avut o activitate laborioasă în cadrul grupării de racolatori şi cărăuşi de droguri care funcţiona în Suceava. Tânărul de numai 19 ani a transportat droguri în Turcia, dar a şi racolat alţi cinci cărăuşi. Este vorba de Alexandru Constantin Morari, trimis să aducă droguri din Brazilia spre Portugalia şi Irlanda, individ prins la Dublin, pe 7 mai 2009, chiar în timp ce oferea 500 de grame de heroină unor nigerieni.
Un al doilea individ racolat de „Mauro” se numeşte Costel Daniel Rotaru, iar acum se află în închisorile din Turcia, după ce autorităţile din această ţară l-au prins cu 850 de grame de cocaină pe data de 22 iunie 2009.
Printre indivizii racolaţi de Hîndrescu se mai numără Dimitrie Traian Grosu, arestat în acelaşi dosar, precum şi alţi doi indivizi, respectiv Constantin Remus Loghin şi Emanuel Tiberiu Stoica, ultimul fiind trimis în Guyana Franceză pentru un transport de droguri.

 

„Mauro” fusese racolat de unul dintre fraţii Bilius

În faţa judecătorilor de la Curtea de Apel, „Mauro” a spus doar „vă rog să admiteţi recursul”, celelalte motive de apărare fiind susţinute de avocata pe care a angajat-o.
Aceasta a menţionat că în dosar există doar acuzaţii cu caracter general, iar faptul că „Mauro” era prieten încă din copilărie cu fraţii Bilius, dar şi cu alţi tineri arestaţi în acest dosar nu reprezintă o probă împotriva sa.
„În ultimii ani a locuit în Bucureşti, este student în anul II al unei facultăţi de prestigiu şi în plus nu posedă nici paşaport, cu alte cuvinte nu există nici o dovadă că ar fi călătorit în Turcia pentru a transporta droguri introduse în capsule pe care să le fi înghiţit, aşa cum susţine acuzarea. În plus, el s-a prezentat singur la DIICOT Suceava, deci nu s-a sustras urmăririi penale. Se mai pretinde că a obţinut câte 2.000-3.000 de euro pentru fiecare persoană racolată, dar nu este nici o dovadă în acest sens”, a declarat avocata lui „Mauro”.
Probele din dosar au cântărit însă mai mult decât pledoaria apărătoarei lui Hîndrescu, astfel încât judecătorii i-au respins recursul împotriva măsurii de arestare preventivă şi l-au menţinut după gratii.

 

Nouă în arest, unul în libertate

În cadrul grupării condusă de Cezar Ştefan Bilius anchetatorii spun că au fost racolate în total peste o sută de persoane din judeţele Suceava şi Botoşani. O mare parte dintre aceşti tineri au ajuns în spatele gratiilor, în diverse ţări din lume, cum ar fi Brazilia, Peru, Grecia, Turcia, Irlanda, Spania, Norvegia sau Cehia, iar din informaţiile pe care le are DIICOT Suceava există arestaţi şi în China, unul dintre aceştia fiind deja executat.
Pentru alţi indivizi implicaţi în grupare nu s-au putut aduna suficiente probe care să-i determine pe procurori să ceară arestarea, iar în alte situaţii s-a preferat folosirea celor racolaţi în calitate de martori.
În arestul Poliţiei Suceava se află acum nouă persoane arestate în ultimul lot. Este vorba de fraţii Cezar Ştefan Bilius şi Adrian Bilius, Florin Constantin Căliman, Adrian Manuel Mihai, Ingrid Tecuceanu, Daniela Cristina Golea, Boris Andrei Rotaru, Dimitrie Traian Grosu şi Raul Gabriel Hîndrescu.
Un singur individ a fost pus în libertate luni seară, după ce judecătorii au considerat că împotriva lui Andrei Daniel Bîgea nu sunt suficiente probe care să determine menţinerea stării de arest preventiv.
Reţeaua a fost creată de Cezar Ştefan Bilius, un tânăr de numai 22 de ani cu părinţi angajaţi în Ministerul Administraţiei şi Internelor, care a mai fost condamnat în Olanda la 15 luni de închisoare după ce poliţiştii l-au prins cu 1.000 de grame de cocaină.
În total, reţeaua ar fi transportat circa 90 de kg de cocaină şi heroină pe rutele Turcia - Vestul Europei, Turcia - China şi America de Sud - Vestul Europei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Mauro” a înghiţit droguri şi a trimis cărăuşi în străinătate .
 Vizualizări articol: 6023 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.30/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 10 voturi
„Mauro” a înghiţit droguri şi a trimis cărăuşi în străinătate4.3510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hilar trimis de
( 5 aug 2009, 14:59:50
nu are nici o legatura cu acest caz, dar in general, daca esti e persoana educata in perceptia romanilor esti si un om bunlaughing

nu sunt expert dar transporturile de droguri din Romania in America de Sud sunt cam stupide
1.1  RE: Hilar trimis de
( 5 aug 2009, 15:56:40
e vb de america de sud - europa de vest, ..... adica de acolo aduc inspre noi ... animalele!! , ar trebui sa le taie limbile sau cv de genuhappy o ureche, o mana, sa fie recunoscuti in vama, nu omorati , desi si asta e o solutie rapidabig grin
2.   Dovezi nesigure trimis de
( 5 aug 2009, 21:22:25
Sunt verisoara lui Raul. Autorii unor ziare declara lucruri pe care nici macar nu le stiu sigur. I-as ruga sa nu i se mai adreseze cu Handrescu si oamenii sa nu judece inainte sa se gandeasca la ce au mai facut altii.
3.   O problema foarte delicata:( trimis de
( 7 aug 2009, 00:30:34
Sincer imi pare rau pt tot.... mai ales pt se stie....imi pare rau si dupa.... baiatul din Adancata chiar daca nu l-am cunoscut...un monet foarte delicat... dar cel mai rau imi pare... de ..... poate chiar el nu are nici o vina.... nu ma refer la Raul ci la..... Oricum fratiilor nu va sfatuiesc sa... va ocupati cu astea mai bine mancati un cartof si o cepa... vb vine... s-ar putea sa imi dati dreptate ....Sper sa se rezolve totul cu bine ... si sper k pe viitor... se va decinde nevinivatia...lor...
4.   Monitorul.... trimis de
( 7 aug 2009, 00:32:12
Dupa parerea mea nu sunt de acord sa se pubilice in ziar... niste subiecte care nu sunt lamurite 100% si in al 2 rand presa are dreptul de a pubilica....un articol atunci cand are 4-5 surse de informare...IMI DATI DREPTATE?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei