Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 iul 2009 - Anul XIV, nr. 177 (4163)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

I-au prins!

Valutiştii suceveni, jefuiţi de o grupare de tip mafiot

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cinci indivizi au fost săltaţi, ieri dimineaţă, de mascaţi ai poliţiei şi jandarmeriei, fiind suspecţi că fac parte din banda de tâlhari care a comis cele opt jafuri asupra unor valutişti din judeţ, inclusiv cel de circa 400.000 de lei, din seara de 20 iulie a.c., asupra lui Constantin Cristian Căjvăneanu (37 de ani), din municipiul Suceava, bărbatul aflat acum în moarte cerebrală în „Reanimarea” Spitalului Judeţean.
La primele ore ale dimineţii, o armată întreagă de poliţişti şi jandarmi, au descins la mai multe locaţii de pe raza municipiului Suceava, a municipiul Câmpulung Moldovenesc şi din comunele Ipoteşti, Adâncata şi Dumbrăveni.
În total au fost nouă percheziţii domiciliare, fiind aduşi la sediul Parchetelor sucevene cinci indivizi, cu vârste cuprinse între 20 şi 31 de ani.

 

Dosarul a fost preluat de Crima Organizată

Deşi, iniţial, imediat după jaful comis în plină stradă asupra lui Căjvăneanu, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a anunţat că a preluat cercetările în acest caz, precum şi în celelalte jafuri comise asupra valutiştilor, anchetatorii au strâns date suficiente care indicau faptul că oamenii legii au de-a face cu o grupare bine organizată de tip mafiot. Din acest motiv, dosarul a fost preluat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –Serviciul Teritorial Suceava.
Surse judiciare ne-au mărturisit că suspecţii erau în vizorul anchetatorilor de mai multă vreme, însă extrem de dificilă s-a dovedit probarea faptelor acestora.

 

Săltat dintr-o cameră de hotel

Unul dintre suspecţi, Constantin Lungu, în vârstă de 29 de ani, din Suceava, considerat unul dintre capii grupării, a fost ridicat dintr-o cameră a hotelului „Zimbru” din municipiul Câmpulung Moldovenesc.
Trezit din somn de mascaţi şi luat direct din aşternuturi, tânărul nu a mai avut nici o reacţie.
Asupra sa au fost găsite circa 3500 de lire sterline, bani despre care anchetatorii cred că ar proveni din jaful comis săptămâna trecută asupra lui Constantin Cristian Căjvăneanu.

 

„Legionarul” şi antrenamentele din pădurea de la Adâncata

O altă locaţie a percheziţiilor a fost comuna Adâncata, acolo unde locuieşte un alt suspect, Gheorghe Anton, în vârstă de 22 de ani, zis „Legionarul”.
Porecla i se trage de la faptul că ar fi făcut parte, pentru aproximativ trei ani, din Legiunea Străină.
De altfel, susţin surse judiciare, în pădure la Adâncata, o parte din membrii grupării se întâlneau periodic şi se antrenau.

 

„Caşuba” şi Lungu, consideraţi capii bandei

Pe lista percheziţiilor domiciliare a figurat şi un apartament de la etajul I al unui bloc de pe strada Curtea Domnească, din centrul Sucevei, în care stătea cu chirie un alt suspect.
În faţa procurorilor DIICOT au mai fost aduşi şi Dan Platoc, zis „Caşuba”, în vârstă de 31 de ani, din municipiul Suceava, şi acesta fiind, se pare, alături de Lungu, unul dintre capii grupării.
Lista este completată de Vasile Crasi, de 25 de ani, din Ipoteşti, şi un anume Marian C., de 20 de ani, din municipiul Suceava.
Ieri seară, la ora închiderii ediţiei, anchetatorii luaseră măsura reţinerii faţă de patru dintre suspecţi, Lungu, Platoc, Crasi şi Anton.
Potrivit procurorului şef al DIICOT Suceava, Marius Cazac, în cursul zilei de astăzi se va cere instanţei de judecată arestarea preventivă a celor patru.
Cazac a declarat şi că se va cere emiterea unui mandat de arestare în lipsă pe numele unui anume Alin Novac, în vârstă de 24 de ani, din comuna Dumbrăveni.

 

Muniţie şi droguri, găsite la percheziţie

În cadrul percheziţiilor, s-au confiscat mai multe bunuri, printre care şi importante sume de bani (circa un miliard de lei vechi) şi alte mijloace de probă.
Din datele pe care le deţinem, la locuinţa unuia dintre suspecţi s-a găsit şi o grenadă şi alte elemente de muniţie.
De asemenea, la percheziţii, s-a găsit şi o cantitate de cannabis.
„Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi tâlhărie cu consecinţe deosebit de grave”, se precizează într-un comunicat trimis de Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

 

Blestemul valutiştilor

Valutiştii din judeţul Suceava sunt terorizaţi de aproximativ un an de o bandă de tâlhari care îi pândesc şi, periodic, în plină stradă, îi jefuiesc de sume importante de bani (lei şi valută).
Deşi, după modul de operare, era clar că era vorba de aceeaşi grupare, poliţiştii dădeau din umeri. Fără martori, fără urme la faţa locului, oamenii legii păreau neputincioşi în faţa tâlharilor.
Valoarea totală a tâlhăriilor comise asupra valutiştilor, opt la număr, depăşeşte 12,5 miliarde de lei vechi.
Printre cele mai mari tunuri date de gruparea de tâlhari se numără cea din noaptea de 29 spre 30 septembrie 2008, atunci când l-au jefuit de 70.000 de euro şi 26.000 de lei pe Viorel Acârnăresei, într-o scară de bloc din Fălticeni.
Ultimele două atacuri însă au fost şi cele mai violente. Ioan Macovei, în vârstă de 75 de ani, a fost lovit cu putere în cap, la câţiva metri de blocul în care locuieşte, şi jefuit de 8000 de lei. Bătrânul valutist a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean şi transferat apoi la o clinică din Iaşi.
Constantin Cristian Căjvăneanu a fost atacat luni seară (20 iulie a.c.), în jurul orei 19:20, pe o alee de acces către un bloc de pe strada Gherasim Buliga (zona 6 Noiembrie), la câteva sute de metri de centrul Sucevei, unde victima are o casă de schimb valutar.
Bărbatul e ţinut în viaţă doar cu ajutorul aparatelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Valutiştii suceveni, jefuiţi de o grupare de tip mafiot.
 Vizualizări articol: 993 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.85/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 13 voturi
Valutiştii suceveni, jefuiţi de o grupare de tip mafiot3.8513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Eu sunt f. bucuros ca ati reusit prinderea... trimis de
(31 iul 2009, 11:29:44
Bravo, exceptional, mascati ai politiei si jandarmeriei, ne faceti cinste si ne simtim cu voi in siguranta!
2.   Sa vedem judecata si pedeapsa.. trimis de
(31 iul 2009, 11:51:01
E bine ca au niste suspecti.Mai ramane sa-i si dovedeasca . Si ,cum traim in Romania , n-ar fi mare lucru sa fie si liberi dupa cateva luni ,eliberati de vreun judecator ,,stimulat,, corespunzator. Pacat de omul ala tanar care e acum o leguma.
3.   Oare... trimis de
(31 iul 2009, 15:56:47
...cine o fi "sifonat" ? Asta in cazul in care chiar ei sunt autorii. Sau autorii i-au platit pe acesti fraieri ca sa "se lase prinsi" in locul lor... N-ar fi nici prima nici ultima oare.
4.   Yoyo du-te la padure nitel trimis de
(31 iul 2009, 16:18:31
daca ai ceva informatii concrete despre cazuri similare despre care faci vorbire, spune, daca nu...du-te putin si racoreste-te la padure ca ti s-a umflat venisoara aia din crestet...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei