Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 iul 2009 - Anul XIV, nr. 177 (4163)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Activitate verificată

Autorităţile sanitare locale, în control la Serviciul de Ambulanţă Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O echipă mixtă a Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) şi a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava verifică, începând de ieri, la solicitarea responsabililor de la Bucureşti, activitatea Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Controlul, care se va derula până în data de 7 august, urmăreşte activitatea desfăşurată de Ambulanţa Suceava în perioada 1 ianuarie - 31 iulie a.c..
Verificările vizează modul de respectare a clauzelor contractuale privind raportarea serviciilor care fac obiectul contractului, respectiv concordanţa dintre serviciile raportate (numărul de solicitări şi km parcurşi) cu cele din documentele de evidenţă specifice de la nivelul Serviciului de Ambulanţă, încadrarea cu personal conform clasificării ambulanţelor, dacă aparatele medicale şi echipamentele din dotare sunt funcţionale.

 

Obiectivele urmărite de echipa mixtă a CAS şi DSP

Printre obiective se numără şi respectarea clauzei contractuale privind asigurarea prezenţei personalului medico-sanitar, asigurarea serviciilor medicale de urgenţă prespitalicească cu utilizarea mijlocului de transport adecvat şi a echipamentului corespunzător situaţiei respective, consemnarea tuturor solicitărilor în registrul de apeluri, fişă de solicitare, foaie de drum.
Tematica controlului vizează şi respectarea prevederilor Ordinelor Ministerului Sănătăţii, respectiv a Ordinului nr. 1091 din 7 septembrie 2006 privind aprobarea protocoalelor de transfer interclinic al pacientului critic, Ordinului nr.1092/2006 privind stabilirea competenţelor şi atribuţiilor echipajelor publice de intervenţie de diferite niveluri în faza prespitalicească.
Echipa mixtă a CAS şi DSP Suceava are în vedere şi modul de respectare a Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii (titlul IV) şi a Ordinului nr. 2021/2008 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare ale titlului IV “Sistemul naţional de asistenţă medicală de urgenţă şi de prim ajutor calificat” din Legea nr. 95/2006.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autorităţile sanitare locale, în control la Serviciul de Ambulanţă Suceava.
 Vizualizări articol: 629 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Autorităţile sanitare locale, în control la Serviciul de Ambulanţă Suceava1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei