Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 iul 2009 - Anul XIV, nr. 177 (4163)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Anchetă la DIICOT

Aproape 100 de tineri racolaţi, la Suceava, drept cărăuşi de droguri pentru reţele internaţionale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cei nouă tineri reţinuţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –Serviciul Teritorial Suceava, pe motiv că fac parte din gruparea care a racolat cărăuşi pentru reţelele internaţionale de droguri, au fost arestaţi preventiv, în noaptea de miercuri spre joi.
Cezar Ştefan Bilius (22 de ani), Adrian Bilius (24 de ani), Florin Căliman (25 de ani), Daniela Golea (22 de ani), Andrei Boris Rotaru (24 de ani), Adrian Manuel Mihai (25 de ani), Andrei Daniel Bîgea (25 de ani), Ingrid Tecuceanu (22 de ani), toţi din municipiul Suceava, precum şi Traian Dimitrie Grosu (18 ani), din comuna Adâncata, au ajuns în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, precum şi organizarea, conducerea sau finanţarea faptelor pedepsite de Legea 143/2000, privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.
Potrivit anchetatorilor, cei nouă tineri fac parte dintr-o reţea formată din 14 indivizi, al căror scop era de a racola cărăuşi pentru reţelele internaţionale de trafic de droguri.

 

Între 1500 şi 3000 de euro pentru fiecare curier racolat

Procurorii DIICOT Suceava susţin că membrii grupării infracţionale au racolat nu mai puţin de 93 de tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani, cei mai mulţi de pe raza judeţului Suceava, precum şi câţiva din Botoşani, care au transportat diferite cantităţi de droguri de mare risc pe relaţiile Turcia –Europa de Vest, Turcia –China sau America de Sud –Vestul Europei, în beneficiul unor reţele internaţionale de traficanţi de droguri.
„Pentru fiecare transport, curierii erau plătiţi cu sume cuprinse între 2500 şi 4000 de euro, iar racolatorii acestora primeau de la membrii reţelelor sume cuprinse între 1500 şi 3000 de euro pentru fiecare curier de droguri racolat”, se arată într-un comunicat al anchetatorilor.

 

90 de kilograme de heroină şi cocaină, transportate de cărăuşi

Procurorii DIICOT Suceava au mai anunţat în cursul zilei de ieri că, din totalul de 93 de curieri, 55 dintre aceştia au fost arestaţi în Italia, Guineea, Belgia, Germania, Olanda, Norvegia, Cehia, Turcia, Venezuela, România, Brazilia, Argentina, Peru, Uruguay, Grecia, Franţa, Irlanda, Spania, Ecuador, Mauriţius şi Elveţia.
„Asupra celor 55 de cărăuşi au fost găsite aproximativ 90 de kilograme de droguri de mare risc (heroină/cocaină), transportată prin metoda îngurgitării sau disimulării în bagaje”, precizează anchetatorii.

 

Cărăuşi reprofilaţi în racolatori

Patru din cei 93 de cărăuşi au devenit la rândul lor racolatori şi împreună cu alte două persoane au format o altă grupare care a racolat şi pus la dispoziţia aceloraşi reţele internaţionale un număr de alţi 13 cărăuşi.
Gruparea respectivă a fost anihilată la mijlocul lunii trecute, toţi cei şase membri ai grupării (George Ionuţ Bleancă, Constantin Mitică Jardă, Bogdan Iovu, Mihai Marian Piroşnicu, Bogdan Alecsandru Grosu şi Decebal Lucian Ignătescu) fiind arestaţi pe 22, respectiv 23 iunie a.c..
Dintre cei 13 cărăuşi racolaţi de această grupare, nouă se află în prezent în puşcării din Uruguay, Brazilia, Norvegia, Olanda, Grecia şi Elveţia, după ce-au fost prinşi cu 12,130 de kilograme de cocaină şi patru kilograme de heroină.

 

Au deturnat un transport de heroină

Unul dintre cărăuşi a deturnat o cantitate de circa 1950 de grame de heroină pe care a introdus-o în România şi a încercat să o vândă prin intermediul a trei indivizi, Ovidiu Petriceac, Lucian Lupu şi Adrian Marian Andruşcă.
Cei trei au fost prinşi, pe data de 12 iunie, în flagrant, în parcarea de la Iulius Mall Suceava, în timp ce încercau să vândă drogurile contra sumei de 17.000 de euro, ulterior fiind arestaţi preventiv.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 100 de tineri racolaţi, la Suceava, drept cărăuşi de droguri pentru reţele internaţionale.
 Vizualizări articol: 1921 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.61/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 18 voturi
Aproape 100 de tineri racolaţi, la Suceava, drept cărăuşi de droguri pentru reţele internaţionale4.6518

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sergiule fii complet trimis de
(31 iul 2009, 17:41:36
uita-te pe filmarile lui Shuiu , si vezi unul in varsta si schiop, e schiopul ce facuse de mult smenaria cu caritasu, si datii si lui numele si in plus tot obcinile stie un lukru. Legatura dintre fratii bilius si acel boris este un interlop mare din obcini , daca faci putin teren pariu ca afli mai mult decat toata gloata lui Martin

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei