Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 iul 2009 - Anul XIV, nr. 177 (4163)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Scandal în noapte

Zeci de romi care făceau legea într-un tren, aşteptaţi de mascaţi în gară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numeroase forţe de intervenţie de la poliţie şi jandarmerie au fost mobilizate de urgenţă în Gara Burdujeni, după ce zeci de romi care se aflau într-un accelerat au refuzat să plătească bilete şi au declanşat un scandal monstru. Alerta a fost maximă, personalul de tren cerând ajutor şi anunţând că grupul pus pe scandal este compus din aproximativ 40 de persoane.

 

S-au liniştit când au văzut armata de mascaţi

Alarma s-a dat miercuri noapte, în jurul orei 0.20, romii aflându-se în trenul accelerat 1654, care circula pe ruta Vatra Dornei - Bucureşti.
„Făcând o evaluare reală a situaţiei, am identificat un risc deosebit şi ne-am dat seama că avem nevoie de ajutor, Grupele de Intervenţie Rapidă ale Poliţiei şi Jandarmeriei fiind mobilizate în Gara Burdujeni, unde urma să oprească garnitura de tren”, a declarat comisarul Florin Catană, şeful Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Suceava, structura care răspunde de siguranţa de pe căile ferate.
În total, s-au adunat aproape 30 de oameni ai legii, care au urcat în tren imediat ce acesta a oprit în gară. La vederea numeroaselor efective, persoanele de etnie romă au devenit brusc cooperante, acceptând să coboare din tren şi să meargă la secţia de poliţie din gară fără prea multe discuţii.
Nu mai puţin de 26 de romi, bărbaţi şi femei, cu domiciliile în Dolhasca şi Paşcani, au primit sancţiuni contravenţionale în baza Legii 61/1991, pentru deranjarea ordinii şi liniştii publice, în valoare totală de 6.500 de lei. De asemenea, aceloraşi persoane li s-au aplicat suprataxe pentru că nu aveau bilet, în valoare de aproximativ 650 de lei. Surprinzător, romii au găsit banii necesari pentru a plăti aceste suprataxe, părăsind apoi gara şi îndreptându-se spre domicilii cu alte mijloace de transport.
În grupul acestor persoane se mai aflau zece minori, care au scăpat de amenzi, şi câţiva indivizi care aveau bilete.

 

La cules fructe de pădure prin munţi

Romii scandalagii se urcaseră în tren din zona Vatra Dornei – Mestecăniş şi se îndreptau spre casele lor din Dolhasca şi Paşcani. Din zona de munte a judeţului, romii adunaseră fructe de pădure şi fragi, pe care urmau să-i vândă în diferite localităţi.
„Aveam semnale de ceva vreme că există romi care merg în zonă la cules fructe de pădure şi afine şi nu plătesc bilete. Acum însă s-au adunat foarte mulţi, a fost o situaţie deosebită şi doar faptul că am reuşit să ne mobilizăm şi să colaborăm bine a făcut ca lucrurile să nu degenereze. În vagoane nu au fost produse pagube materiale, iar trenul nu a înregistrat întârziere”, a mai precizat comisarul Catană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de romi care făceau legea într-un tren, aşteptaţi de mascaţi în gară .
 Vizualizări articol: 690 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Zeci de romi care făceau legea într-un tren, aşteptaţi de mascaţi în gară5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Foarte bine trimis de
(31 iul 2009, 13:57:31
Cei care incarca legea trebuie corectati in momentul acela. Nu se mai poate asa ceva, cu tribul sa faci tu legea........Felicitari pentru interventie.
2.   SATRA trimis de
( 1 aug 2009, 08:28:21
Ar fi bine daca leprele astea de nomazi ar lua un bilet de tren cu numai dus de acolo de unde au venit.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei