Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 iul 2009 - Anul XIV, nr. 177 (4163)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Accident de muncă

Muncitor îngropat în pământ, în timp ce lucra în curtea Universităţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un muncitor angajat al societăţii Test Prima SRL Suceava a fost la un pas de moarte, după ce un mal de pământ s-a surpat peste el în timp ce efectua o lucrare în curtea Universităţii Ştefan cel Mare Suceava.
Accidentul s-a petrecut ieri, în jurul orei 11.00, în timp ce muncitorii firmei lucrau la amenajarea unui cămin de canalizare.
Ioan Todiruţi, angajat al societăţii ca zidar – pietrar - tencuitor, lucra împreună cu un coleg în groapa săpată pentru amenajarea căminului.
La un moment dat, un mal de pământ s-a surpat peste Ioan Todiruţi, acoperindu-l în totalitate. Săriţi în ajutor, colegii au reuşit să îndepărteze o parte din pământul surpat, dându-i colegului posibilitatea să respire. Între timp, la faţa locului a ajuns şi un echipaj de Descarcerare al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, victima fiind scoasă la suprafaţă.

 

Măsurile elementare de siguranţă, ignorate

Ioan Todiruţi era inconştient în momentul în care un echipaj al Serviciului de Ambulanţă a ajuns la faţa locului, dar şi-a revenit când a ajuns la Spitalul Suceava.
Purtătorul de cuvânt al unităţii, dr. Tiberiu Brădăţan, a arătat că bărbatului i s-au făcut mai multe radiografii, dar şi o tomografie pentru a se stabili dacă a suferit fracturi sau leziuni interne.
„Pacientul era confuz, agitat şi acuza dureri în zona toracică. El avea pământ în nări şi gură, iar cât timp s-a aflat îngropat creierul său nu a fost suficient oxigenat. Victima nu are fracturi costale, ci doar o vertebră tasată, şi prezintă o contuzie pulmonară, dar fără hemoragie”, a spus medicul.
El a adăugat că Ioan Todiruţi are dificultăţi de respiraţie, dar starea sa de sănătate este stabilă. Tiberiu Brădăţan a subliniat că prognosticul în acest caz este bun, Ioan Todiruţi având toate şansele să-şi revină în urma cumplitului accident.
Aşa cum se întâmplă în mai toate cazurile de acest gen, accidentul a post posibil din cauza neglijenţei angajaţilor Test Prima, responsabili de asigurarea lucrării.
„Cauza accidentului este neluarea măsurilor elementare de siguranţă la astfel de lucrări, anume de sprijinire a malurilor împotriva surpărilor”, a declarat Florin Moisa, şeful Serviciului Control, Sănătate şi Securitate în Muncă din cadrul ITM Suceava.
Societatea are termen de cinci zile pentru a cerceta accidentul şi a comunica cine se face vinovat de surparea malului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Muncitor îngropat în pământ, în timp ce lucra în curtea Universităţii.
 Vizualizări articol: 923 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Muncitor îngropat în pământ, în timp ce lucra în curtea Universităţii3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Daca era un mort el era vinovat. trimis de
(31 iul 2009, 11:54:25
asa nu stiu unde o sa paseze vina.
2.   ITM trimis de
(31 iul 2009, 14:05:57
Din pacate majoritatea firmelor trateaza securitatea muncii cu mare indiferenta iar ITM-ul nu-si face datoria.Controalele care se fac sunt superficiale,se ia "dreptul" si se trece mai departe.Daca inspectorii ITM ar aplica legea si ar impune firmelor sa respecte Legea 319/2006 nu ar mai fi atatea accidente de munca .In Germania,de ex.,dupa un asemenea accident firma ar fi inchisa iar patronul ar plati o amenda considerabila.Si in Romania legea prevede amenzi de pana la 100 000 RON dar inca n-am auzit sa se fi dat o asemenea amenda.Inspectorii ITM sa mai lase ciubucurile si sa aplice legea !?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei