Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 iul 2009 - Anul XIV, nr. 177 (4163)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Laxative pe micul ecran

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Consiliul Naţional al Audiovizualului” a interzis recent o reclamă amplu televizată la o pastă de dinţi, deoarece textul conţinea o frază agramată.
Dar chiar şi atunci când agramatismul este evitat, rezualtatele celor care muncesc pe ramura frunzoasă a publicităţii sunt cel mai adesea pirpirii, chiar penibile, în pofida faptului că încasează o spinare de lovele pentru ele. Deşi creativitatea le este răsplătită regeşte de numeroasele firme care ar rămâne anonime fără reclamă, tocmai creativitatea e punctul lor fragil. Sau poate că scriitorii de reclame suferă de surmenaj în grup. Cert este că finalitatea activităţii lor, de care ne izbim pe întregul relief variat din mass-media, deseori frapează prin prost gust şi proastă inspiraţie; mai mult îndepărtându-ne decât apropiindu-ne de produsul pe care ni-l supun atenţiei.
Să ne gândim puţin doar la reclama făcută unui laxativ, unde apare o individă, care cică stă o zi întreagă pe budă, fiindcă e constipată până la lacrimi, şi când îi vine bărbatul acasă şi-o întreabă ce a făcut cât a fost el plecat, ea îi răspunde că mai nimic. Mai nimic, adică ceva tot a făcut, iar noi avem plăcerea să ştim ce. Zău că ţi se duce naibii toată pofta de viaţă în doi care, zic marii neconstipaţi, e cheia fericirii pe pământ!
Apoi ar mai fi şi reclama aia infectă, cu două limbi şi-un ochi, care discută aprins despre calităţile noului sortiment de „Coca-Cola”, iar aici dezamăgirea mea e şi mai mare, căci vocea uneia dintre limbi e asigurată de Marius Florea Vizante, memorabilul actor din filmul lui Nae Caranfil „Restul e tăcere”.
În aceeaşi notă oribilă, să mai împrospătez şi una din reclamele insistente, făcută anii trecuţi unui fond de pensii privat, care înfăţişa un tinerel şi-o tinerică, ambii zâmbind cu fasolele la vedere şi ţinând în mână un borcan, pe care ni-l vârau adânc în retină, ca pe o mare chestie. „Cumperi una, iar pe cealaltă o primeşti gratis”, glăsuia reclama, în timp ce tu te întrebai, reglându-ţi pupila, care-i obiectul de consum astfel promovat. Cu alte cuvinte, ce-au obţinut tinereii zâmbăreţi şi ţin acuma în borcan, fuduli nevoie mare de achiziţia lor?
Uitându-te mai bine, vedeai că înăuntrul borcanului se găseau... două proteze sinistre. Iar toată alegoria asta vroia să te îndemne să te gândeşti de pe acuma la timpurile când o să-ţi rogi partenera să-ţi dea proteza din pahar, ca să o poţi muşca la fel ca în tinereţe, de buză ori de bucă!
Ce glumă de neam prost! Mă mir că firma de publicitate care a creat reclama nu s-a gândit să înlocuiască protezele cu două scutece.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Laxative pe micul ecran.
 Vizualizări articol: 950 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 3 voturi
Laxative pe micul ecran3.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei