Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 iul 2009 - Anul XIV, nr. 177 (4163)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bani puţini

Două treimi dintre angajaţii Direcţiei Sociale au salarii sub 800 de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două treimi dintre cei aproape 2000 de angajaţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au salarii de bază mai mici de 800 de lei, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. El a arătat că din lipsă de fonduri, în anul 2009 salariaţii acestei instituţii nu au primit şapte dintre sporurile şi drepturile de care ar fi trebuit să beneficieze. Este vorba despre sporul de încordare psihică de 30%, plata orelor suplimentare, salariile de merit, masa caldă zilnică, echipamentul de protecţie a muncii, prima de vacanţă şi premiile.
„Din păcate, veniturile salariaţilor acestei instituţii sunt foarte mici şi cred că suntem pe grila cea mai de jos la acest capitol. Din acest motiv şi eu sunt de părere că trebuie o reformă de fond la nivelul întregii ţări, la nivelul protecţiei sociale. Nu trebuie neapărat să vorbeşti de reducere, ci de eficientizare. Însă trebuie să ne gândim şi la faptul că mai degrabă avem mai puţini oameni, cu salarii mai bune, decât aşa de mulţi, cu salarii foarte mici”, a declarat Flutur.
El a precizat că în şedinţa de ieri a Consiliului Judeţean Suceava a fost aprobată rectificarea bugetului acestei instituţii, cu suma de 4,77 milioane de lei, din care aproximativ trei milioane de lei au fost alocaţi pentru plata unor sporuri salariale pentru salariaţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului care lucrează în condiţii grele de muncă. Şeful administraţiei judeţene a arătat că din suma alocată vor fi plătite sporurile pentru perioada iulie – octombrie 2009.

 

4,89 milioane de lei pentru localităţile din judeţ

Tot în şedinţa de ieri a CJ Suceava, consilierii judeţeni au aprobat şi repartizarea pe localităţi a sumei de 4,89 milioane de lei, provenită din cotele defalcate din impozitul pe venit. Aprobarea alocării acestor sume s-a făcut fără voturile consilierilor PSD, unii dintre aceştia acuzând faptul că localităţi conduse de primari social democraţi nu au primit nici un leu, în timp ce alte comune ar fi primit sume prea mari. În replică, conducerea administraţiei judeţene a precizat că 80% dintre fondurile disponibile au fost împărţite de Direcţia de Finanţe, în baza unei formule, şi numai 20% din bani s-au împărţit de Consiliul Judeţean.
De precizat că la această rectificare au primit fonduri doar trei dintre cele cinci municipii, Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni şi Vatra Dornei, 9 din cele 11 oraşe şi 74 din cele 98 de comune din judeţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două treimi dintre angajaţii Direcţiei Sociale au salarii sub 800 de lei.
 Vizualizări articol: 663 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Două treimi dintre angajaţii Direcţiei Sociale au salarii sub 800 de lei3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei