Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 iul 2009 - Anul XIV, nr. 177 (4163)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sănătate

Dosarul pentru operarea lui David Alexandru în străinătate, aprobat de CAS Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Băieţelul de 9 ani din Ipoteşti David Alexandru va putea fi operat la o clinică din străinătate. Casa Asigurărilor de Sănătate (CAS) Suceava i-a înregistrat dosarul pentru obţinerea formularului E 112 miercuri, 29 iulie a.c. Conducerea CAS, prin preşedintele director Cristina Iordăchel, precizează însă că familia copilului nu a făcut nici un demers până acum în vederea obţinerii acestui formular.
„Recomandarea medicului curant, care precizează necesitatea tratamentului în străinătate şi faptul că acesta nu poate fi efectuat într-un interval de timp normal în nici una din unităţile sanitare din România, a fost emisă abia cu data de 2 iulie 2009, iar actele în original transmise de clinica din străinătate au fost depuse la CAS Suceava, împreună cu dosarul, în data de 29 iulie 2009. Dosarul a fost analizat, prezintă toate actele necesare şi în decurs de cinci zile lucrătoare de la data depunerii dosarului la CAS, conform legii, vom emite formularul E 112. Precizez că aparţinătorii (tatăl copilului) nu s-au adresat, până ieri, niciodată în mod oficial CAS Suceava”, a declarat dr. Iordăchel.
Prin urmare, aspectul financiar al problemei acestui copil a fost rezolvat şi cu ajutorul ziarului nostru, care a mediatizat cazul şi s-a interesat de documentele necesare pentru dosar.
Menţionăm însă că, după ce reprezentanţii Monitorului de Suceava au constatat că într-adevăr nici o solicitare pentru acest copil nu a fost înregistrată la CAS şi au contactat familia pentru a-i sugera să meargă să ducă dosarul la Casa Asigurărilor de Sănătate, aceştia au susţinut că nu ne-au declarat niciodată că ar fi făcut anterior demersuri legale la CAS.
Asta, după ce mama copilului ne-a solicitat ajutorul şi ne-a spus că la Casa Asigurărilor de Sănătate i-a fost respins dosarul de trei ori.

 

Operaţia lui David costă 34.000 de euro

Reamintim că David Alexandru suferă de o malformaţie gravă la inimă, numită pentalogie Fallot şi atrezie de ram pulmonar stâng.
Medicii din România i-au spus că nu pot să-l opereze şi i-au recomandat o intervenţie chirurgicală urgentă, de reconstrucţie a unei artere pulmonare, într-un centru de specialitate din Germania. Costurile acestei intervenţii ajung la 34.000 de euro. Familia a făcut un apel „Din inimă, pentru o inimă”, către companiile private, organizaţiile nonguvernamentale sau persoanele fizice, să-l ajute cu orice sumă, cât de mică, pentru a avea o inimă sănătoasă.
„Vă rugăm, ajutaţi-l aşa cum puteţi, chiar şi cu o rugăciune. Suma pentru operaţie este destul de mare, 34.000 de euro, dar orice sumă poate conta pentru noi. Riscurile sunt foarte mari, însă pentru prima dată ni se dă o şansă, o speranţă şi cu voia lui Dumnezeu şi cu ajutorul dumneavoastră, sperăm să îi redăm viaţa acestui copil”, a spus mama lui David Alexandru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dosarul pentru operarea lui David Alexandru în străinătate, aprobat de CAS Suceava .
 Vizualizări articol: 1180 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Dosarul pentru operarea lui David Alexandru în străinătate, aprobat de CAS Suceava3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei