Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 mar 2009 - Anul XIV, nr. 57 (4043)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Soluţii

Miniştrii Pogea şi Videanu vin la Suceava să descâlcească proiectul „Utilităţi şi mediu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Ministrul Finanţelor şi cel al Economiei, Gheorghe Pogea, respectiv Adriean Videanu, se vor afla, în cursul săptămânii viitoare, în judeţul Suceava pentru a găsi împreună cu autorităţile judeţene soluţii pentru deblocarea proiectului „Suceava – utilităţi şi mediu la standarde europene”.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că „Utilităţi şi mediu” creează probleme mari atât administraţiei judeţene, cât şi primăriilor care au derulat investiţii prin acest proiect. Flutur a spus că la începutul acestei săptămâni s-a aflat la Ministerul de Finanţe pentru a găsi soluţii de deblocare a acestui proiect, însă semnalele nu au fost din cele mai pozitive.

El a arătat că una din problemele apărute în derularea acestui proiect ţine de realocarea fondurilor care nu au fost încă folosite din creditul de 86,3 milioane de euro, contractat de Consiliul Judeţean Suceava la Deutsche Bank Londra.

Gheorghe Flutur a arătat că fondurile care nu au fost folosite nu vor putea fi realocate către primăriile oraşelor şi comunelor în care se realizează investiţii în construcţia de centrale de cogenerare, pe motiv că localităţile au ajuns deja la limita gradului de îndatorare.

„Mai avem peste 15 milioane de euro din acel credit, pe care am dori să le realocăm la unele primării pentru a-şi finaliza obiectivele, şi aici mă refer la centralele de cogenerare. Însă legislaţia actuală nu permite, pentru că gradul de îndatorare al acestor primării este la limită. Finanţele analizează, dar deocamdată suntem într-o situaţie delicată şi va trebui să căutăm alte surse de finanţare pentru ca primăriile să finalizeze investiţiile respective”, a declarat Gheorghe Flutur.

 

„Proiectul a pornit prost, încă de la început”

El a adăugat că o altă problemă este blocajul care a apărut la nivelul administraţiilor locale partenere în acest proiect, nevoite să-şi folosească sumele din buget pentru plata dobânzilor la creditul contractat.

Nu în ultimul rând, preşedintele CJ Suceava a mai spus că transferul conductelor de gaz realizate prin proiectul „Utilităţi şi mediu” nu va putea fi realizat contra cost către compania Transgaz. Asta deoarece, spune Flutur, Legea gazelor nu permite transferul pe bani a acestor investiţii. El a arătat că această problemă ar putea fi rezolvată în situaţia în care Guvernul ar promova o ordonanţă de urgenţă pentru a modifica Legea gazelor, special pentru judeţul Suceava.

„Din acest motiv spun că proiectul a pornit prost, încă de la început. Şi nu a fost o fericire pentru judeţul Suceava”, a spus Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Miniştrii Pogea şi Videanu vin la Suceava să descâlcească proiectul „Utilităţi şi mediu”.
 Vizualizări articol: 1584 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Miniştrii Pogea şi Videanu vin la Suceava să descâlcească proiectul „Utilităţi şi mediu”3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei