Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 mar 2009 - Anul XIV, nr. 57 (4043)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Impulsionare

Obiectivele de investiţii din Suceava, verificate de primarul Ion Lungu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Odată cu venirea primăverii, primarul Sucevei a demarat o serie de controale la toate punctele de lucru unde sunt demarate investiţii de mare interes pentru suceveni.

Astfel, numai ieri a făcut un tur de forţă la zece mari investiţii din municipiul reşedinţă de judeţ – blocurile pentru familiile evacuate din casele naţionalizate, blocurile ANL de la Metro, blocurile 20, 21, 22, de la intrarea în Suceava dinspre Fălticeni, sala de sport de la Şcoala nr. 9 din Obcini, Grădiniţa Aşchiuţă, Grădiniţa 123 din Burdujeni, cartierul Tineretului, lucrările ISPA din Burdujeni Sat, extinderea grădiniţei Prichindelul şi în cele din urmă la blocurile ANL din cartierul Privighetorii, mansardate de Primărie.

 

Sute de noi locuinţe în blocurile din zona Metro

Echipat cu cizme de cauciuc şi haine de stradă, Ion Lungu a mers din şantier în şantier, prin zone pline de noroi şi printre mormane de moloz, a urcat pe scări interioare improvizate şi la mansarde de blocuri, pe străzi care abia acum se trasează, dar şi pe străzi transformate în şanţ de lucrările de utilităţi, pentru a vedea ritmul de lucru şi pentru a cere urgentarea lucrărilor.

Primul obiectiv de investiţii verificat ieri a fost cel de realizare a două blocuri, cu 40 de apartamente, pentru familiile care urmează a fi evacuate din casele naţionalizate. Termenul de finalizare a acestora, după spusele constructorilor, ar fi în luna august a acestui an.

Următorul obiectiv verificat au fost cele două blocuri ANL din zona Metro, unde termenul de finalizare este de asemenea estimat a fi în toamna acestui an.

O situaţie mai bună a fost constatată la blocurile 20, 21 şi 22, situate vizavi de Metro, unde, din clădirile părăginite care erau o ruşine pentru oraş, acum sunt trei blocuri moderne, la care se lucrează la finisaje, cumpărătorii apartamentelor urmând să le preia în lunile iulie – august.

 

Mai multe locuri la grădiniţe şi sală de sport în cartierul Obcini

O lucrare foarte importantă pentru locuitorii din Obcini este şi sala de sport a Şcolii Nr. 9 “Ion Creangă”, pe care autorităţile sucevene intenţionează să o dea în folosinţă până la începerea noului an şcolar, adică la 15 septembrie 2009.

Dintre lucrările verificate ieri nu puteau să lipsească investiţiile pentru extinderea şi modernizarea a trei mari grădiniţe din Suceava, Aşchiuţă, 123 şi Prichindelul, unde finanţarea ar fi trebuit să vină integral de la Guvern, dar până la urmă a fost făcute cu bani din bugetul local.

 

Străzi şi energie electrică pentru cartierul Tinereţii

Lucrările de realizare a reţelei stradale în cel mai nou cartier al Sucevei, de pe Dealul Mănăstirii, au fost de asemenea verificate de primarul Ion Lungu, care, în urma discuţiilor cu reprezentanţii firmelor care au contractat lucrările, a dat asigurări că energia electrică va fi disponibilă în cartier în maxim trei luni, iar restul utilităţilor, până la finele anului.

 

Noroiul rămas în urma lucrărilor ISPA, supărarea oamenilor din Burdujeni Sat

În Burdujeni Sat, primarul Sucevei a verificat modul în care se lucrează la finalizarea lucrărilor ISPA demarate anul trecut. Acolo, printre oamenii care l-au abordat să se plângă de străzile devenite impracticabile din cauza săpăturilor şi a noroiului rezultat, s-a numărat şi socrul preşedintelui Băsescu, Gheorghe Andruşca.

Mişcându-se sprinten printre mormanele de noroi, în ciuda celor 90 de ani împliniţi de curând, socrul preşedintelui României i-a cerut primarului ca echipele de lucru să fie mai atente la modul în care lucrează şi lasă în urmă pământul răscolit, pentru că oamenii abia mai pot ieşi din casele lor. Drept urmare, zilele acestea vor fi trimise din nou camioane cu balast, care să facă drumurile cât de cât practicabile, până la finalizarea lucrărilor.

Ultimul obiectiv de investiţii verificat a fost în cartierul ANL de la Gara Burdujeni, unde şase blocuri au fost mansardate de Primărie, creând astfel 18 locuinţe noi, în care proprietarii, cazuri sociale şi persoane peste 35 de ani, se vor putea muta în curând.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Obiectivele de investiţii din Suceava, verificate de primarul Ion Lungu.
 Vizualizări articol: 914 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Obiectivele de investiţii din Suceava, verificate de primarul Ion Lungu3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei