Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 mar 2009 - Anul XIV, nr. 57 (4043)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Scântei

Divorţ cu năbădăi între prefect şi consilierul pentru romi din Prefectura Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Concedierea lui Bogdan Herţanu, consilierul pentru problemele romilor din cancelaria prefectului de Suceava, s-a lăsat, ieri, cu scântei. Deşi nu a avut nimic împotriva desfacerii contractului său de muncă, Bogdan Herţanu reclamă modul în care a fost făcut acest lucru şi tratamentul aplicat.

Astfel, în ziua precedentă, după ce a revenit la serviciu după circa trei luni de concediu medical, consilierului pentru problemele romilor i-a fost înmânat ordinul prefectului Sorin Popescu, de încetare a contractului de muncă. La câteva ore după asta, conform lui Bogdan Herţanu, şefa cancelariei prefectului, Monica Tătaru, i-a cerut un raport al activităţii pe care a desfăşurat-o în mandatul foştilor prefecţi din perioada 2005-2009.

„Din moment ce eram deja concediat în momentul în care mi s-a cerut raportul, nu înţeleg cu ce drept mi se solicită asta”, ne-a spus Bogdan Herţanu, care s-a declarat neplăcut impresionat de ostilitatea şi neîncrederea cu care a fost tratat.

Mai mult, acesta apreciază că instituţia în care a lucrat în ultimii patru ani ar fi putut măcar să-l avertizeze că intenţionează să renunţe la serviciile sale, pentru a-şi putea căuta un alt loc de muncă.

 

Prefectul Popescu afirmă că această concediere s-a făcut strict în baza legii

De cealaltă parte, Monica Tătaru afirmă că solicitarea sa este îndreptăţită, pe de o parte pentru ca succesorul lui Bogdan Herţanu să ştie ce are de făcut în continuare, iar pe de altă parte pentru că, miercuri, consilierul pentru romi de la Prefectura Suceava trebuie să participe la Iaşi la un proiect aplicabil şi în judeţul nostru.

De asemenea, prefectul Sorin Popescu a declarat că încetarea contractului lui Bogdan Herţanu s-a făcut conform legii care reglementează raporturile de muncă în cadrul cancelariei prefectului, care spune că aici consilierii prefectului vin şi pleacă odată cu acesta, fără preavizul de 15 zile prevăzut de Codul Muncii.

Consilierii actualului prefect spun că din moment ce fostul prefect şi-a încheiat mandatul, Bogdan Herţanu ar fi trebuit să ştie că trebuie să-şi facă bagajele, chiar dacă până acum a fost menţinut pe post de trei prefecţi.

Ieri, Monica Tătaru a renunţat să-i mai ceară raportul de activitate, însă i-a solicitat o listă detaliată cu toate proiectele pentru comunităţile de romi derulate în judeţul Suceava şi stadiul aplicării acestora. Fără listă, lui Herţanu nu i se semnează fişa de lichidare în baza căreia îşi poate lua cartea de muncă de la Prefectură. Bogdan Herţanu a afirmat că va întocmi această listă, deşi este de părere că aceasta ar fi trebuit să-i fie solicitată înainte de a fi concediat.

 

Herţanu spune că merge la Tribunal şi la Oficiul pentru Combaterea Discriminării

El spune că va da în judecată Prefectura pentru că nu l-a anunţat că va rămâne fără slujbă şi va sesiza şi Oficiul pentru Combaterea Discriminării, deoarece a fost singurul angajat de la cancelaria prefectului cu care s-a procedat în acest mod.

„M-am prezentat luni la serviciu după o lungă perioadă de boală şi am fost informat fără nici un fel de menajamente că sunt şomer. Concediul medical este un drept al fiecărui angajat, nu am încălcat nici o lege. Am înţeles că este dorit altcineva în locul meu, nu este nici o problemă, dar dacă m-au concediat, acum de ce mă şicanează cu cartea de muncă? Cu ce drept mi se cer rapoarte de activitate şi date, dacă eu nu mai sunt angajatul lor?”, a întrebat Bogdan Herţanu.

Şefa cancelariei prefectului ne-a precizat că în momentul în care fostul consilier va îndeplini cele solicitate nu va avea nici o problemă în a-i semna documentul necesar pentru eliberarea cărţii de muncă.

Bogdan Herţanu a fost angajat la cancelarie de fostul prefect Orest Onofrei, în baza unei recomandări din partea liderului Partidei Romilor, Virgil Pohoaţă. La fiecare schimbare de prefect, recomandarea a fost reînnoită şi tânărul a fost menţinut în post.

Bogdan Herţanu făcea naveta de la Iaşi, unde este căsătorit şi are un copil de 15 luni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Divorţ cu năbădăi între prefect şi consilierul pentru romi din Prefectura Suceava.
 Vizualizări articol: 1241 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 5 voturi
Divorţ cu năbădăi între prefect şi consilierul pentru romi din Prefectura Suceava3.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   .......... trimis de
(12 mar 2009, 03:27:25
sint posturi si in Italia

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei