Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 ian 2009 - Anul XIV, nr. 9 (3995)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proiecte

Fonduri europene pentru specializarea funcţionarilor publici suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Absolvenţii de studii superioare şi tinerii funcţionari publici au posibilitatea de a se specializa în domeniul administraţiei publice. Proiectul, intitulat „Schema Tinerilor Profesionişti”, va fi prezentat în cursul zilei de astăzi la Prefectura Suceava şi urmăreşte crearea unui corp de profesionişti în cadrul funcţiei publice.

Participanţii la acest proiect sunt specializaţi prin intermediul a două programe distincte, pentru stagiari şi pentru bursieri, fiecare dintre ele incluzând perioade de instruire în România şi în unul dintre cele 15 vechi state membre ale Uniunii Europene.

Astfel, bursierii vor fi tineri absolvenţi cu diplomă de licenţă sau echivalentă cu cea de studii superioare de lungă durată, cu sau fără experienţă de muncă şi care au maximum 35 de ani la data de 24 mai 2009.

Stagiarii vor fi aleşi din rândul tineri funcţionari publici sau personal contractual din sectorul public, cu diplomă de studii universitare de licenţă, având cel puţin un an de experienţă în sectorul public şi maximum 35 de ani la data de 24 mai 2009. Aceştia vor fi instruiţi în una sau mai multe instituţii publice, concomitent cu o instruire formală, după care vor beneficia de stagii în administraţiile publice, cu o durată de până la patru luni în unul din cele 15 state vechi membre ale Uniunii Europene. După această, perioadă funcţionarii publici suceveni care vor fi selectaţi îşi vor relua activitatea în cadrul administraţiei publice din România.

De precizat că absolvenţii „Schemei Tinerilor Profesionişti” vor fi repartizaţi în poziţii de management în cadrul administraţiei publice, unde vor trebui să lucreze ca funcţionari publici pentru o perioadă de cel puţin 5 ani. Termenul limită pentru înscrierea la ambele programe este vineri, 27 februarie 2009, formularele necesare fiind disponibile pe site-ul www.yps.ro..

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fonduri europene pentru specializarea funcţionarilor publici suceveni.
 Vizualizări articol: 1456 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 2 voturi
Fonduri europene pentru specializarea funcţionarilor publici suceveni2.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei