Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 ian 2009 - Anul XIV, nr. 9 (3995)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Restricţii bugetare

Bolnavii Spitalului Suceava nu vor mai primi desert

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Măsurile luate de conducerea celei mai mari unităţi sanitare sucevene, Spitalul Judeţean de Urgenţă, în baza Ordonanţei de Guvern prin care se solicită o reducere a cheltuielilor bugetare cu 15%, vizează şi hrana pacienţilor internaţi. Meniul bolnavilor, care se îmbunătăţise simţitor în ultima vreme, se va transforma într-unul de criză, din care sunt excluse fructele.

Carnea de vită ar putea dispărea şi aceasta din farfuriile bolnavilor, intenţia conducerii fiind să o înlocuiască, în măsura în care este posibil, cu carnea de pui, care este mai ieftină. Singurii pacienţi „răsfăţaţi” cu un meniu ceva mai bogat vor fi cei cu boli care necesită un supliment caloric, cum ar fi diabet, SIDA, cancer.

 

Mai puţine analize medicale şi materiale sanitare

Economiile impuse de Ordonanţă se vor resimţi şi la nivelul medicamentelor, materialelor sanitare şi analizelor medicale. În acest an, spitalul şi-a propus să se aprovizioneze mai mult cu medicamente româneşti, care sunt mai ieftine, în detrimentul celor de import, care vor fi cumpărate în cantităţi mici, strict pentru situaţiile de urgenţă. Efectele crizei presupun şi renunţarea la unele materiale sanitare şi restrângerea investigaţiilor la cele absolut necesare pentru stabilirea unui diagnostic.

Responsabilii spitalului spun că deocamdată nu vor fi luate şi alte măsuri care să afecteze bolnavii internaţi sau angajaţii. „Nu putem scădea costurile la utilităţi, fiindcă ar însemna să lăsăm pacienţii în frig. De asemenea, suntem obligaţi să dăm salariile la oameni”, au punctat responsabilii Spitalului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bolnavii Spitalului Suceava nu vor mai primi desert.
 Vizualizări articol: 736 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 4 voturi
Bolnavii Spitalului Suceava nu vor mai primi desert1.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei