Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 ian 2009 - Anul XIV, nr. 9 (3995)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Casa de Pensii

Biletele de tratament pentru pensionari nu au ajuns la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Mii de pensionari suceveni care trăiesc cu speranţa că vor putea beneficia de tratament în cadrul staţiunilor balneo-climaterice din România s-au grăbit să depună cereri la Casa de Pensii, deşi instituţiei sucevene nu i-a fost repartizat nici un bilet în acest an. 

În fiecare zi, la ghişeele Casei de Pensii Suceava sunt depuse zeci de noi cereri de trimitere la tratament, dar nimeni nu ştie câţi pensionari suceveni vor putea beneficia de această facilitate.

“Avem deja depuse aproape 7000 de cereri şi numărul lor creşte continuu. Din fericire, la noi nu s-a întâmplat ca în alte judeţe din ţară, unde oamenii s-au călcat în picioare pentru a depune cererea. Partea proastă e că până în acest moment nu ne-au fost repartizate deloc bilete, de la nivel naţional, deşi logic ar fi să fie distribuite de la începutul anului. Practic, se repetă situaţia de anul trecut, când prima serie de bilete a venit la începutul lunii martie”, a declarat directorul Casei Judeţene de Pensii Suceava, Robert Marian.

Astfel, prima serie de beneficiari de tratament la preţ redus, ori chiar gratuit (în cazul celor pensionaţi pe caz de invaliditate), ar putea fi eliberate tot în luna martie.

 

Numărul de cereri, mult mai mare decât anul trecut

Numărul de bilete de tratament care sunt repartizate fiecărui judeţ este stabilit de CNPAS (Casa Naţională de Pensii şi Asigurări Sociale) în baza unui algoritm care ţine cont de numărul de pensionari şi de asiguraţi ai sistemului public de pensii, precum şi de gradul de valorificare a biletelor de tratament pe anul anterior, pentru fiecare judeţ în parte.

Robert Marian a precizat că a făcut deja demersurile necesare alocării unui număr mai mare de bilete de tratament decât în 2008, mai ales că până acum au fost depuse cu 1200 mai multe cereri faţă de anul trecut, în aceeaşi perioadă a anului.

În 2008, judeţului Suceava i-au fost repartizate 8214 bilete de tratament, valorificate aproape în totalitate, iar staţiunile cele mai solicitate de pensionari pentru anul acesta sunt Vatra Dornei, Băile Felix, Bălţăteşti, Olăneşti şi Nicolina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Biletele de tratament pentru pensionari nu au ajuns la Suceava.
 Vizualizări articol: 1715 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Biletele de tratament pentru pensionari nu au ajuns la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei