Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 ian 2009 - Anul XIV, nr. 9 (3995)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hoţi de sezon

Zeci de tentative de furt al ornamentelor de sărbători din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Poliţiştii comunitari suceveni pot răsufla liniştiţi, acum că toate ornamentele de sărbători sunt strânse de pe străzi şi duse la depozit. De mai bine de o lună şi jumătate, de când primele figurine luminoase şi instalaţii electrice de iluminat ornamental şi-au făcut apariţia pe străzile Sucevei, ei le-au avut în pază pe toate, în baza unui inventar strict.

Şeful Poliţiei Comunitare Suceava, Viorel Horodenciuc, a declarat că pentru a descuraja hoţii, a fost necesară amplasarea unui poliţist comunitar cam la fiecare 200 de metri, de-a lungul străzilor ornate cu figurine luminoase sau alte ornamente.

“Chiar şi aşa ne-am confruntat cu o mulţime de tentative de furt, în toate zonele oraşului. Cum se îndepărtau puţin oamenii noştri de obiectele vizate de hoţi, cum aceştia erau cu ochii pe ele. De multe ori oamenii noştri au fugit după hoţi chiar şi jumătate de cartier, până când aceştia au renunţat la bunurile furate. Mulţi dintre cei care au încercat să fure sunt tineri, în special de etnie romă”, a precizat Viorel Horodenciuc.

Pentru paza obiectelor decorative din Suceava au fost desemnaţi în permanenţă 40 de poliţişti comunitari, în uniformă, în vreme ce alţii au supravegheat zonele principale fiind în civil, iar la evenimente speciale, precum Revelionul, numărul celor puşi să păzească a crescut la 140 de oameni.

 

Mocăniţa din Centru, ţinta hoţilor de fier

Printre cele mai “vânate” obiecte decorative au fost brăduţii luminoşi de pe marginea străzilor, pe care hoţii i-au smuls şi au plecat cu ei sub braţ.

Nici gardurile de lemn care au fost aşezate de o parte şi de alta a liniei de circulaţie a mocăniţei din centru nu au scăpat de atenţia hoţilor, o parte dintre acestea fiind recuperate de abia în capătul străzii Alexandru cel Bun, unde hoţii le-au aruncat pentru a scăpa de urmăritori.

Mai mult, chiar şi o bară metalică din partea din faţă a mocăniţei a dispărut, chiar din primele zile în care aceasta a fost adusă la Suceava, din acel moment fiind pusă pază permanentă asupra acelui obiectiv.

Dacă bara respectivă nu a mai fost recuperată, în schimb, toate celelalte obiecte decorative preluate pe inventar au fost predate municipalităţii, chiar dacă unele au fost recuperate chiar şi de la kilometri distanţă de locul unde au fost amplasate iniţial.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de tentative de furt al ornamentelor de sărbători din Suceava.
 Vizualizări articol: 1351 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Zeci de tentative de furt al ornamentelor de sărbători din Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei