Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 ian 2009 - Anul XIV, nr. 9 (3995)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PSD va organiza două congrese, pentru doctrină şi pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale

Miercuri, 14 Ianuarie 2009 (19:44:45)
Liderul PSD, Mircea Geoană, a anunţat, miercuri seară, la Snagov, că social-democraţii vor organiza două congrese, unul legat de doctrină, iar celălalt pentru desemnarea candidatului pentru alegerile prezidenţiale.

Geoană a spus că, în cursul lunii februarie, va avea loc o reuniune a Consiliului Naţional, urmând ca, la nivelul filialelor, să aibă loc alegeri interne, potrivit prevederilor din Statutul partidului.

După desfăşurarea acestor alegeri interne, va fi convocat un congres, despre care Geoană a spus că va avea caracter doctrinar şi organizatoric.

Liderul PSD a adăugat că, pe lângă acest congres, PSD va convoca "puţin mai târziu" un altul, pentru desemnarea candidatului partidului la alegerile prezidenţiale.

"Probabil vom avea nevoie de două congrese, unul de natură organizatorică şi doctrinară (...) şi, puţin mai târziu, un congres pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale, subiect care a fost dezbătut astăzi foarte serios", a afirmat Geoană.

Întrebat dacă la primul congres actuala conducere îşi va depune mandatul, Geoană a răspuns: "Posibil, dar în mod firesc dorim un congres care să fie mai puţin îndreptat spre chestiuni legate de alegeri interne. E posibil să fie şi acest lucru (depunerea mandatului - n.red.) . Nu văd dificultăţi în acest sens, este un gest firesc, chiar dacă nu e impus de Statut".

Geoană a evitat să se pronunţe dacă la Congresul pentru desemnarea candidatului PSD pentru alegerile prezidenţiale va candida şi el.

"În atmosfera din partid, în acest moment, alegerile (interne - n.red.) sunt mai puţin importante, ci precizarea faptului că PSD rămâne un partid de stânga", a mai spus el.

De asemenea, liderul PSD a anunţat că, începând din februarie, PSD va declanşa pregătirile pentru alegerile europarlamentare.

El a mai anunţat că, în cursul săptămânii viitoare, va avea loc o întâlnire a grupului ministerial al PSD, la care vor participa toţi membrii de partid cu funcţii în Executiv.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD va organiza două congrese, pentru doctrină şi pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale.
 Vizualizări articol: 726 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD va organiza două congrese, pentru doctrină şi pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei