Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 oct 2008 - Anul XIII, nr. 257 (3938)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Distracţii penale

A furat 60.000 de euro şi a fugit cu iubita în lume

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Principalul suspect al poliţiştilor în cazul furtului celor 60.000 de euro şi 10.000 de lei din casa unui rădăuţean este chiar nepotul păgubitului, un tânăr în vârstă de 18 ani, dispărut fără urmă încă din ziua comiterii faptei.

Coincidenţă sau nu, o zi mai târziu, a dispărut de la domiciliu şi prietena suspectului, o adolescentă de aceeaşi vârstă, elevă în clasa a XII-a la un liceu din Suceava.

Dacă varianta actuală a anchetatorilor, cum că suspectul a furat banii şi a fugit cu iubita în lume, se adevereşte, atunci oamenii legii ar fi la al doilea caz de acest gen, după cel din vara acestui an, petrecut tot la Rădăuţi, când un angajat al unei bănci din localitate a sustras aproape 300.000 de lei şi şi-a dus amanta într-un sejur de lux la Poiana Braşov.

 

Cum a ajuns nepotul pe lista suspecţilor

Pe data de 22 octombrie a.c., între orele 8:00-15:00, persoane necunoscute au sustras din casa lui Bombonel Scripcariuc, în vârstă de 55 de ani, din municipiul Rădăuţi, nu mai puţin de 60.000 de euro şi 10.000 de lei.

Banii, anunţa poliţia, se aflau într-o cutie metalică de păstrat valori, prinsă de peretele dintr-o debara.    

„Nu au fost identificate urme de forţare la uşa de acces, însă, anterior constatării furtului, partea vătămată a găsit deschis un geam termopan, pe unde este posibil să fi intrat autorii”, se preciza la acea vreme într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Încă de la primele ore ale anchetei, judiciariştii rădăuţeni au bănuit că hoţul ar face parte din cercul cunoscuţilor sau rudelor familiei păgubitului, întrucât autorul a ştiut exact unde să meargă după bani, fără să mai răscolească şi alte bunuri.

Poliţiştii au aflat că, cu câteva zile în urmă, îşi făcuse apariţia prin zonă şi un nepot de-al păgubitului, Costel Andrei Scripcariuc, în vârstă de 18 ani, din Rădăuţi, tânăr care îşi făcea veacul mai mult prin Suceava, la nişte prieteni de-ai lui din cartierul Burdujeni.

Oamenii legii au găsit şi câţiva martori, care susţin că l-au văzut pe tânărul în vârstă de 18 ani prin Rădăuţi, chiar în ziua comiterii furtului.

 

Au reclamat că le-a dispărut fata de la domiciliu

Fiind inclus pe lista de suspecţi, poliţiştii au pornit în căutarea lui Costel Andrei Scripcariuc, însă, deşi au bătut pe la mai multe uşi, nimeni nu îl mai văzuse.

Încercările de a da de urma tânărului în vârstă de 18 ani au fost sortite eşecului, deşi anchetatorii i-au luat la întrebări familia şi prietenii.

Cu toţii dădeau din umeri şi le spuneau anchetatorilor că nu l-au mai văzut sau nu mai ştiu nimic de el, din ziua furtului.

Judiciariştii au aflat că tânărul, fost elev la Şcoala Specială din Burdujeni, avea o iubită la Suceava, o tânără în vârstă de 18 ani, elevă în clasa a XII-a la un liceu din localitate. Aceasta a fost audiată de poliţişti, însă a declarat că habar nu are pe unde s-ar afla Costel Andrei Scripcariuc. Totuşi, o zi mai târziu, părinţii tinerei cu pricina au reclamat la poliţie că fata lor a dispărut de la domiciliu.

 

Şi-a cumpărat laptop la câteva ore după furt

Varianta că tânărul şi-a luat iubita şi au fugit împreună să cheltuiască banii furaţi din casa unchiului său a prins tot mai mult contur în momentul în care anchetatorii au aflat că suspectul lor, la scurt timp după comiterea furtului, îşi plătise nişte datorii pe care le avea la câţiva tineri din Burdujeni şi îşi cumpărase un laptop din Shopping City Suceava.

Fotografia lui Costel Andrei Scripcariuc a fost trimisă poliţiştilor din tot judeţul, tânărul fiind dat în urmărire. Dacă el este sau nu autorul furtului se va dovedi în momentul în care oamenii legii vor reuşi să-l găsească şi să-l audieze.

Anchetatorii iau în calcul şi varianta ca nepotul problemă să fi plecat din ţară.

 

„Dau şi 2.000 de euro, numai să ştiu că-l găsesc”

Bombonel Scripcariuc e şi el convins că cel care l-a lăsat fără cei peste 60.000 de euro este nepotul său. „Sunt absolut convins. O parte din bani erau ai fratelui meu, care vroia să-şi cumpere un apartament, o altă parte a fiului meu, tot de la o tranzacţie imobiliară, iar cele 100 de milioane (n.r.-lei vechi) erau banii mei. Acum eu îs bun de plată...”, era revoltat păgubitul.

Bărbatul a declarat că e decis să ofere o recompensă celui care îl ajută pe el şi pe poliţişti să dea de urma nepotului. „Dau şi 2.000 de euro, numai să ştiu că-l găsesc”, adaugă Bombonel Scripcariuc, rugându-i pe cei care pot oferi informaţii despre locul în care s-ar ascunde nepotul său să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie.

 

Sejur cu amanta, cu 270.000 de lei furaţi din bancomate

Un caz similar s-a petrecut în urmă cu câteva luni, tot la Rădăuţi.

Radu Cozaciuc, un tânăr în vârstă de 30 de ani, din localitate, angajat al filialei rădăuţene a Băncii Transilvania, a ajuns pe prima pagină a ziarelor locale şi centrale, după ce, susţin procurorii, a furat aproape 270.000 de lei din bancomatele pe care trebuia să le alimenteze şi a dispărut .

Aventura tânărului a fost una de scurtă durată, rădăuţeanul fiind prins de poliţişti într-una din camerele hotelului „Alpin” din Poiana Braşov, în care se afla alături de amanta sa, o minoră de 17 ani, din comuna Ulma.

În momentul în care a ajuns pe mâna oamenilor legii, Cozaciuc, care se vopsise blond pentru a nu fi recunoscut, mai avea asupra sa doar 12.015 lei.

Nici până în prezent anchetatorii nu ştiu exact unde a dispărut restul banilor.

Cozaciuc a fost arestat preventiv pentru delapidare, fiind trimis deja în judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A furat 60.000 de euro şi a fugit cu iubita în lume.
 Vizualizări articol: 4318 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 5 voturi
A furat 60.000 de euro şi a fugit cu iubita în lume4.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Legea e prea blanda trimis de
(31 oct 2008, 12:38:14
trebuie facut ceva eficient impotriva hotilor si in general impotriva talharilor si a violatorilor.Daca nu se gaseste nici un roman destept,sa apelam la experti din alte tari,unde e mai bine ca la noi,din acest punct de vedere.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei