Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 oct 2008 - Anul XIII, nr. 257 (3938)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Petrom va acorda gratuit fiecărui salariat 100 de acţiuni, în baza unui protocol cu sindicatul

Vineri, 31 Octombrie 2008 (18:21:25)
Petrom şi Federaţia Sindicatelor Libere şi Independente (FSLI) din companie au semnat un protocol prin care producătorul de petrol şi gaze va distribui gratuit 100 de acţiuni proprii fiecărei persoane care a lucrat în companie între 14 decembrie 2004 şi data acordării titlurilor.

"Mecanismul şi procedura tehnică de distribuire cu titlu gratuit a acţiunilor către salariaţi, inclusiv momentul iniţierii procesului de distribuire, vor fi stabilite ulterior, în conformitate cu prevederile legale incidente. Persoanele îndreptăţite sunt cele care au deţinut calitatea de salariat al Petrom oricând în perioada începând de la 14 decembrie 2004 şi până la data iniţierii procesului de distribuire a acţiunilor", se arată în protocolul dintre Petrom şi FSLI.

Acordul este fundamentat pe o prevedere a Contractului Colectiv de Muncă şi este semnat de directorul general al Petrom, Mariana Gheorghe, şi preşedintele FSLI, Liviu Luca.

Pentru aplicarea acestui protocol, Petrom vrea să achiziţioneze acţiunile de pe piaţa de capital, propunere care va fi supusă aprobării în următoarea Adunare Generală a Acţionarilor (AGA).

"Deocamdată nu avem un număr exact al persoanelor îndreptăţite. Acesta urmează să fie însă calculat în perioada următoare. Intenţia Petrom este de a achiziţiona aceste acţiuni de pe piaţa de capital", potrivit datelor companiei petroliere transmise agenţiei MEDIAFAX.

Preţul mediu al unei acţiuni Petrom în ultima şedinţă de tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti este de 0,1580 lei. Ultimul preţ la care au fost tranzacţionate, vineri, acţiunile Petrom a fost de 0,1590 lei pe unitate, în scădere cu 4,79%.

Mecanismul de distribuire a titlurilor, precum şi începerea acordării acţiunilor către salariaţi vor fi stabilite după obţinerea aprobării AGA.

În afara acţiunilor care urmează să fie primite gratuit de salariaţi, aceştia vor avea posibilitatea să cumpere un pachet de 8% din titlurile Petrom, în baza legii de aprobare a Ordonanţei de Guvern 55/2003 privind privatizarea companiei.

Petrom are 56,644 miliarde de acţiuni, cu o valoare nominală de 0,1 lei pe titlu. Compania avea la finele anului 2004, an în care a fost privatizată, 46.795 de salariaţi. Petrom şi-a redus anul trecut numărul de salariaţi la 26.397, dar după preluarea a circa 10.000 de angajaţi ai Petromservice, de la care a cumpărat partea de servicii petroliere, a ajuns la 36.197 de angajaţi.

Compania a derulat, după privatizare, un program de restructurare, care presupune, printre altele, disponibilizări de personal. Astfel, numărul salariaţilor companiei este redus în fiecare an. Potrivit strategiei de personal, Petrom va avea la finele anului viitor 22.630 de angajaţi.

Capitalul Petrom este controlat în proporţie de 50,1% de grupul austriac OMV, care a preluat compania, de la stat, în 2004. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului deţine 20,64% din titluri, Fondul Proprietatea are o participaţie de 20,11%, iar alţi acţionari cumulează 8,24% din acţiuni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Petrom va acorda gratuit fiecărui salariat 100 de acţiuni, în baza unui protocol cu sindicatul.
 Vizualizări articol: 644 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Petrom va acorda gratuit fiecărui salariat 100 de acţiuni, în baza unui protocol cu sindicatul5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei